Via Chromecast een slimme tv - Artikelpost

Via Chromecast een slimme tv

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 580 | Aantal woorden: 498 | Datum: | 0 commentaar

Wil je geen dure smart TV aanschaffen? Wat dacht je dan om van je TV een smart TV te maken. Met behulp van Chromecast is dat probleem snel opgelost. 

Chromecast is een HDMI stick die je op elke tv met een HDMI ingang kan aansluiten. Op die manier kan je zonder probleem films streamen via Netflix of Spotify bijvoorbeeld. Via een Wi-Fi verbinding kan je content van allerhande apps tonen. Mogelijk programma's die gestreamd kunnen worden zijn: Deezer, YouTube, Spotify, Netflix, NPO, PopcornTime enz..

Meer info? Kijk op http://pcgeek.nl

Werking van Chromecast

Aan de TV

Stop de Chromecast in HDMI ingang. Het andere uiteinde steek je in een USB ingang met voeding. Heb je geen USB, dan kan je gebruik maken de voedingskabel die is bijgeleverd. Met de afstandsbediening selecteer je het juiste scherm waar de Chromecast zal uitzenden. 

Installeren van Chromecast

Chromecast kan je het best installeren op een mobiel apparaat. Het installeren op een Android is vrij eenvoudig. Dit is dan ook een product van Google Zelf. Voor iOS (iPad, iPod, iPhone) dient men meerdere handelingeen uit te voeren. Maar ook hier heeft Google een gebruiksvriendelijke app voor uitgebracht. Ga naar de App store van Google en zoek Chromecast op. Installeer de app en zorg dat de instellingen van Wi-Fi goed staan. Onder internet-netwerken kan je Chromecast selecteren. Wanneer alles goed ingestelt staat, komt er op TV een melding te staan "Klaar voor Casten". Vananf je mobiel apparaat kan je nu muziek, films of websites streamen. 

Streamen

Het is nu makkelijk om via je mobiel apparaat audio of video te streamen. Wanneer je bijvoorbeeld naar YouTube gaat, zie je bovenaan een pictogram van 'Casten'. Daar kan je als afspeelapparaat Chromecast selecteren. Wanneer men dit selecteert wordt ht filmje op de TV afgespeeld. 

Ook Kan je films via Netflix op de TV afspelen. Je moet natuurlijk wel een NEtflix abonnement hebben. Dat kost 7,99 euro per maand met maandelijkse opzeggingsmogelijkheden. 

Ook via Deezer kan men de muziekbibliotheek oproepen en muziek via de tv afspelen.

Wilt men de connectie tussen de tv en Google Chromecast loskoppenen, gaat men terug naar het Cast pictogram op het mobiele apparaat en selecteer loskoppelen. 

Plex

Heb je geen mobiel aparaat dan is het mogelijk dat je het programma plex op je desktop hebt staan. Over de Auteur

Ik ben copywriter in hart en nieren. Ik schrijf over verschillende topics die kunnen gaan van Gezondheid - Vastgoed - Energie - Technologie enz.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo