Vier redenen om over te stappen op glasvezelkabels! - Artikel Post - Artikel Marketing

Vier redenen om over te stappen op glasvezelkabels!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: gerardkempers
Gezien: 326 | Aantal woorden: 545 | Datum: Tue, 27 Jun 2017 | 0 commentaar

glasvezelEen glasvezelkabel, je hoort steeds vaker over deze kabelsoort. Glasvezelkabels worden steeds vaker gebruikt omdat ze bekend staan vanwege hun vele voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld ouderwetse coaxkabels. Hier lees je in een overzichtelijke stuk alle voordelen van glasvezelkabel!

 

 

1.    Snelheid. Het bekendste voordeel van een glasvezelkabel is de ongekend hoge snelheid waarmee data zich door de kabel kan verplaatsten. Omdat er via een glasvezelkabel een lichtsignaal door helder glas wordt gezonden gaat data overdracht via glasvezel ontzettend snel. Dit merk je in verschillende situaties: een hoge down en-uploadsnelheid, heldere en snelle telefoongesprekken zonder vertraging en snelle bestandsoverdrachten.

2.   Veiligheid. Oude kabels van bijvoorbeeld koper of de eerder genoemde coaxkabels zijn gemakkelijk af te tappen met behulp van elektronische middelen. Op deze manier kunnen kwaadwillende gemakkelijk bij documenten of informatie komen waar ze geen toegang tot mogen hebben. Omdat door glasvezel een lichtsignaal gezonden wordt is het onmogelijk om dit signaal te hacken door middel van elektronische middelen.

3.    Stabiele verbinding. Ook dit heeft te maken met het feit dat glasvezelkabels gebruik maken van een lichtsignaal. Het is namelijk zo dat oudere kabels erg gevoelig zijn voor storingen van buitenaf. Radiofrequente en elektronische velden kunnen het signaal verstoren. Dit is niet alleen heel vervelend, het kan ook nog gevaarlijk zijn. Bestanden kunnen verloren gaan door grote storingen.

4.    Sterkte. Een glasvezelkabel is erg sterk. Doordat de kabel onder hoge temperaturen wordt gefabriceerd heeft een glasvezelkabel een ontzettend hoge treksterkte. Daarnaast is een glasvezelkabel onbrandbaar.

 

Ben je na deze lijst benieuwd waar je glasvezelkabels kunt kopen, of wat je allemaal nodig hebt om een netwerk van glasvezel op te zetten? Neem dan eens een kijkje in de glasvezelshop. Deze webshop is speciaal ingericht om iedereen te voorzien van een betrouwbaar en snel glasvezelnetwerk. Voor vragen over glasvezel mag je altijd contact opnemen met de glasvezelshop.Over de Auteur

Glasvezelshop is dé kenner op het gebied van glasvezel. Voor alles dat met glasvezelverbindingen te maken heeft kunt u naar de glasvezelshop.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[381 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo