VR en AR producten kopen: Waar op letten? - Artikel Post - Artikel Marketing

VR en AR producten kopen: Waar op letten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 141 | Aantal woorden: 805 | Datum: | 0 commentaar

De meeste mensen weten tegenwoordig wel ongeveer wat virtual reality inhoud of kunnen zich er iets bij voorstellen. Het is de ontwikkeling van de laatste jaren waar veel van verwacht wordt. Zowel virtual reality als augmented reality bieden grote voorruitzichten en wordt er zelfs gesproken van 'het nieuwe internet' qua impact. Met name augmented reality is iedereen hoopvol omdat onze werkelijke omgeving wordt uitgebreid met digitale prikkels uit de AR bril of lens. Het maakt dus niet uit waar we zijn, binnen in huis, buiten op straat of zelfs op school of kantoor: De AR bril kan als normale bril worden gedragen en daarom altijd gebruikt worden. Met de huidige product modellen is dit wellicht nog een brug te ver, maar in de toekomst zou dit best eens kunnen.

VR accessoires of virtual reality bril kopen

Wanneer we verder inzoomen op VR brillen is deze technologie momenteel het meest 'consument-ready'. Er zijn meerdere bedrijven actief aan het ontwikkelen voor virtuele realiteit. Denk aan VR apps, virtual reality headsets, accessoires (zoals een controller) en platformen gericht op virtual reality. Ook zijn er verschillende webshops die VR producten verkopen, bijvoorbeeld Virtual-Store.net. Een vr bril kopen doe je gemakkelijk online, terwijl augmented reality brillen vooralsnog vooral voor de zakelijk markt te bestellen zijn. Heb je interesse in een vr headset? Dan zijn er verschillende overwegingen om rekening mee te houden bij de aankoop. De belangrijkste zijn:

  • Kies je een standalone, smartphone of console/pc VR bril?
  • Samenhangend met punt 1: Welke prijs ben je bereid te betalen?
  • Welke ondersteunende randapparatuur of accessoires vind je belangrijk?

 

Type VR headsets en prijzen

Virtual reality is er in verschillende kwaliteitsniveaus. Dit is vergelijkbaar met verschillende prijsklassen bij andere elektronica producten, zoals laptops. Alle varianten zijn laptops, maar onderling verschillen de eigenschappen en features wel. Bij VR headsets geldt dat ook. De meest laagdrempelige is smartphone VR (ookwel passieve of mobiele virtual reality genoemd). In weze is dit een behuizing of koker waar de smartphone ingeplaatst kan worden. Deze is met elastische banden op het hoofd aan te brengen, zoals een duikbril. Het smartphone scherm fungeert hier als display van de virtuele wereld en het grafische vermogen is afhankelijk van de specs van de smartphone. Heb je een vrij nieuwe smartphone? Dan is een mobiele VR oplossing prima.

Wanneer je echt opzoek bent naar kwaliteit is een pc of console VR bril een betere keus. Ook zijn de laatste standalone vr bril modellen een aanzienlijke vooruitgang in beeldkwaliteit. PC en console vr headsets moeten worden aangesloten op de computer of speelcomputer (zoals de Playstation). Standalone virtuele brillen werken door middel van de ingebouwde computer in de behuizing of bril. Net zoals een laptop heeft deze ingebouwde vr computer verschillende specificaties. Denk aan werkgeheugen, opslag, internet en bluetooth koppeling enzovoort. Qua performance zijn de pc brillen vooralsnog het beste. 

De prijzen per vr bril verschillen daarmee ook sterk. Zowel al jaren bekende merken zijn actief in de virtuele markt alsmede nieuwkomers in de industrie. HTC, Samsung en Google zijn erg bekende bedrijven, terwijl Oculus (inmiddels wel goed bekend in de vr industrie) of BoboVR relatief nieuw zijn. De kosten voor een vr bril met standalone of pc ondersteuning zijn duurder dan de smartphone vr headsets, zeker van de bekendere merken. Belangrijk om dus rekening mee te houden bij het kopen van een vr bril.

 

VR accessoires, controllers en 360 camera's

Naast de aanschaf van een virtuele bril, maakt randapparatuur de toegankelijkheid een stuk beter. Met name een vr controller maakt het heel eenvoudig om de vr bril te bedienen, zowel voor games als voor het navigeren en browsen. Voor augmented reality (AR) brillen is hier minder noodzaak voor omdat dit via de bril zelf vaak geregeld kan worden. Andere accessoires zijn vr guns, vr gloves of zelfs hele vr treadmills. Elk van deze toevoegingen heeft zo zijn eigen functie. Het leuke van een 360 graden camera is dat je hiermee in staat bent om eigen filmpjes te maken, bijvoorbeeld op reis of wintersport, en dit via een virtuele headset af te spelen (geheel in 3D). 360 camera's zijn daarom ook enorm populair om te kopen en te krijgen. Accessoires voor VR zijn daarom minstens zo belangrijk als de vr bril zelf.

 Over de Auteur

Opgegroeid met het internet en al jaren actief in de vr wereld!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[261 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo