Vragenuurtje: Samsung Wave
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: mac78 | Via Artikel Post
Gezien: 1170 |
Aantal woorden: 744 |
Datum: Mon, 20 Sep 2010 |
0 commentaar
Wat is er zo vernieuwend aan?
De Samsung S8500 Wave bevat meerdere innovaties, zoals het nieuwe Samsung-platform Bada. Bada zou een concurrent van Symbian en Android moeten worden, wat dan weer gewoon op de Samsung Galaxy S aanwezig is. De Wave is de eerste telefoon met ingebouwde mDNle technologie. Watte? Dit staaltje kunst kwam ook al bij de Samsung TV's voor. Een goed teken, want dit houdt in dat video en foto's met verhoogde kwaliteit in beeld komen. En dan vooral de scherpte van details, het onderdrukken van ruis, de helderheid en de kleuren.
Super wat?
Bij de eerste presentaties was er veel ophef over het zogeheten Super AMOLED display. Het beeldscherm van de Samsung Wave heeft een hoge resolutie (800x400 voor de kenners) en gebruikt een techniek die ook gebruikt wordt bij Samsung LED tv's.
Tv op mijn telefoon dus?
Zo ongeveer ja. Het grote scherm en de zeer scherpe beelden (het betreft hier dan ook High Definition) zorgen voor een geweldige kijkervaring waar tv's niet ver vandaan staan. De helderheid is met 20% verscherpt, en ook buiten is alles goed zichtbaar.
Genoeg techniek. Is de Wave gebruiksvriendelijk?
Gelukkig wel! Je kunt meerdere applicaties per scherm (waar je dus doorheen scrollt) plaatsen en dat werkt snel en makkelijk. Er had alleen wel een menuknop met sorteerfunctie in beeld mogen zijn! Omdat je erg veel apps kwijt kunt, kun je hierdoor snel iets kwijtraken. Maar het toestel is makkelijk naar eigenlijk hand te zetten en je kunt alles precies zo indelen als jij het wilt.
Hoe zit het met internet?
Natuurlijk geen enkel probleem. Alles wat je van een smart phone mag verwachten, is aanwezig bij de Samsung Wave. Een sociale applicatie bijvoorbeeld, waarmee je als je sociale netwerken op een plek kunt beheren (de Social Hub).
Hoe ziet het eruit?
Het grote high-res scherm valt natuurlijk als eerste op. Verder zijn de afmetingen allemaal vrij normaal. De knoppen onder het scherm zijn om een gesprek aan te nemen en te weigeren. Dit is wel opmerkelijk, gezien de Samsung Galaxy S juist knoppen met internet en app-opties heeft. De Wave richt zich duidelijk op een markt die iets minder in de weer is met internet dan de Galaxy S.
Groot scherm, dus groot en lomp?
Au contraire, nee dus. Het toestel is vrij compact. Ongeveer 120g licht, en dat is iets lichter is dan de meeste andere smartphones. De Samsung Wave is 10mm dun, en dat is een zeer schappelijk formaat.
Zitten er nog knoppen op?
Om op te nemen dus. Verder is het een groot feest aan touch. Vrij lichte druk, direct reagerend en makkelijk te gebruiken. Je bent binnen no time gewend aan de toetsen op het scherm in plaats van daadwerkelijke knopjes.
Kun je er fatsoenlijke foto's mee maken?
Uiteraard, want de 5 megapixel camera (leuk detail is de diamantvormige lens) kan zowel in het donker als tegen de zon in foto's leveren van topkwaliteit.
Kan ik er veel muziek en foto's op kwijt?
Met een standaard intern geheugen van 2GB is het antwoord natuurlijk ja. Uit te breiden naar 8GB overigens. Laat die iPod Nano vanaf nu dus maar gewoon thuis.
Reageert de Wave op beweging?
Jazeker. Door de ingebouwde bewegingssensor past de Wave zich aan naar hoe je het toestel beweegt. Draai het scherm of blader door de galerij…de weergave is vlijmscherp en nog niet geëvenaard.
Hoe lang doet-ie het?
Bij normaal (bescheiden intensief) gebruik gaat de Wave anderhalf tot twee dagen mee. Dat is voor een smartphone iets boven het gemiddelde. Je kunt het opladen uitstellen door de instellingen van het scherm (helderheid) aan te passen en minder te browsen op internet.
En het geluid?
De luidsprekers boven het scherm en bovenop het toestel zijn sterk en kunnen prima voor een gesprek worden gebruikt. Ook voor muziek zijn ze overigens goed geschikt.
Over de Auteur
Samsung is een van de grote spelers op het gebied van full touch telefoons. Innovatief en up to date, de Koreanen maken er altijd wat moois van.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen