FB pix Waar moet je op letten bij het afsluiten van een internet abonnement? - Artikelpost

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een internet abonnement?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1527 | Aantal woorden: 631 | Datum: | 0 commentaar

Snelheid + gebruik (= kosten)

Bij het kiezen van een internetabonnement moet je je vooral afvragen op wat voor manier je internet gebruikt. Er is namelijk geen enkele reden om een hele snelle (en dus duurdere) verbinding te nemen, wanneer je alleen maar surft of mailtjes tikt. Dan is een standaard verbinding namelijk prima. Maar bij veel downloaden of meerdere internetgebruikers voor een verbinding, heb je absoluut sneller internet nodig met een hogere download- en uploadsnelheid. Kies dus een abonnement dat het beste bij jouw internetgedrag past. Zo weet je ook zeker dat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt.

Geen stilzwijgende verlenging

Zorg dat je weet wat er in de kleine lettertjes staat. Je wilt niet jaren lang vastzitten aan een abonnement (duur of minder duur) terwijl de ene na de andere aanbieding van andere providers voorbij komen. Let op, er was een wetsvoorstel om stilswijgende verlenging niet meer toe te laten voor consumenten. Dit wetsvoorstel is inmiddels door de Tweede Kamer heen maar is nog niet aktief, deze pas in 2011 in werking.

Overstappen

Stel dat je toch een betere kans voorbij ziet komen, bijvoorbeeld een snellere verbinding voor een vergelijkbaar bedrag dat je nu betaalt. Het kan zijn dat je binnen een bepaalde termijn bij je provider moet aangeven dat je wilt overstappen. Doe je dit te laat, dan bestaat de kans dat je dubbele kosten draait.

Klantenservice gratis

Bij vragen over je contract of de verbinding moet het wel mogelijk zijn dat je contact kunt opnemen met een fatsoenlijke klantenservice. En dan het liefst gratis natuurlijk. Wat voor uren draait de klantenservice, is het mogelijk om na je werk nog te bellen over je verbinding? Allemaal zaken die er bij horen als je het hebt over een fatsoenlijk abonnement bij een betrouwbare provider.

Stabiliteit

Extra snel of standaard internet heeft geen invloed op de stabiliteit en de betrouwbaarheid van de verbinding. Zowel standaard als snel internet zit op hetzelfde netwerk van de provider dus snelheid heeft geen invloed op storing op de lijn.

Hulp van de provider

Wat voor deal biedt de provider van het internetabonnement? Krijg je de modem bijvoorbeeld gratis, wordt er een monteur langs gestuurd die gratis kan helpen…met andere woorden: is de provider behulpzaam bij het installeren van je internetverbinding?

Gratis achter het stopcontact

Bij het installeren van internet kan het wel een fout gaan. Maar dat hoeft absoluut niet aan jezelf te liggen want vaak is de installatie binnen een paar stappen volbracht. De handleiding is doorgaans zeer overzichtelijk met plaatjes en duidelijke uitleg over welk snoertje waar moet. Als het nu echt niet lukt (vaak brandt er een lampje niet), is het zaak dat er een monteur langs komt. En die is gratis wanneer je zelf alles goed hebt gedaan. Het probleem zit dan 'achter het stopcontact' en dat houdt in dat je er zelf niets aan had kunnen doen. Je wilt immers niet met een vork of schroevendraaier in de stekkerdoos gaan pulken. De montage is dan gratis, en gratis is goed.

Vergelijk verschillende abonnementen

Behalve de kosten is het zeker interessant om goed research te doen voordat je klakkeloos een abonnement afsluit. De snelheid is natuurlijk een factor, maar ook zeker de mogelijkheden om het meeste uit je internet abonnement te halen. Is het bijvoorbeeld te combineren met internettelefonie of het ontvangen van digitale (of high definition) tv?

 Over de Auteur

Bijna twee miljoen klanten maken gebruik van een internet abonnement van KPN. Geen wonder, want het internet van KPN heeft volgens de Consumentenbond last van het minste storingen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo