Waarom Excel belangrijk is - Artikelpost

Waarom Excel belangrijk is

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 170 | Aantal woorden: 918 | Datum: | 0 commentaar

Iedereen kent het vast wel, Excel. Het programma met eindeloze mogelijkheden, maar het is voornamelijk een rekenblad. Waarschijnlijk gebruik je het weleens, maar ben je nog niet eens bekend met alle tools die Excel aanbiedt. Ik ga je vertellen wat Excel precies is en waarom het verstandig is om meer te leren over Excel. Met een microsoft project krijg je de mogelijkheid om bezig te gaan met veel verschillende projecten. Hieronder valt het maken van planningen en bijhouden het van projecten.

Wat is Excel?

Zoals ik net al gezegd heb is Excel eigenlijk een programma met een spreadsheet. Deze spreadsheet geeft je de mogelijkheid om op een eenvoudige manier berekeningen te maken binnen het programma. Deze berekeningen kunnen gemaakt worden voor verschillende doeleinden en dat is waarom Excel zo belangrijk is om te kunnen gebruiken.

 

Waarom Excel gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom het handig is om gebruik te maken van Excel. Deze redenen hebben te maken met tijdbesparing, kansen verhogen, mogelijkheden en het bieden van veiligheid. En naast deze redenen is het vooral belangrijk dat Excel het je makkelijk maakt en overzichtelijk. De redenen staan hieronder verder uitgewerkt.

 

1.      Tijdbesparing

Als je aan het werk gaat met veel berekeningen kan het handig zijn om Excel te gebruiken. In Excel zet je de formules, zodat de berekeningen vervolgens uit zichzelf berekend worden. Niet alleen het berekenen van formules wordt eenvoudiger, maar ook ontstaat er een beter overzicht waardoor je beter kan analyseren. Als je weet hoe het werkt en je doet het steeds vaker, dan is het zeker tijdbesparend.

 

2.      Makkelijk in gebruik

Doordat Excel meerdere formules kent is het extra makkelijk om erin te werken als je met veel formules werkt. De formules kun je op de achtergrond houden, waardoor je alleen de uitkomst te zien krijgt. Dit zorgt voor een overzicht en dat zal je nodig hebben als je aan het werk gaat met veel verschillende getallen en formules.

 

3.      Kansen verhogen

Steeds vaker wordt er op de werkvloer gebruik gemaakt van Excel. Door te weten hoe je ermee omgaat en wat je ermee kan, zorgt dit er zeker voor dat je je kansen verhoogt bij een sollicitatiegesprek. Niet alleen verhoogt het je kansen, het is ook nog eens makkelijker werken als je aan het werk bent.

 

4.      Veel mogelijkheden

Excel is een programma waarmee je, zoals er eerder is benoemd, formules berekend kunnen worden, maar ook analyses gemaakt kunnen worden. Binnen deze formules heb je een tal aan mogelijkheden en daarnaast biedt Excel nog meer verschillende mogelijkheden, zodat je het overzichtelijk houdt. Doordat Excel overzichtelijk is, is het makkelijk om ermee te werken. Dit maakt het makkelijk om mee te werken.

 

5.      Bieden van een veiligheid

Microsoft geeft je de mogelijkheid om Excel te beveiligen door er een wachtwoord op te zetten. Zo kun je ervoor zorgen dat een aantal mensen de gegevens binnen Excel mogen bewerken en sommige alleen mogen bekijken. Doordat je moet inloggen, kun je je data beschermen. Niet alleen biedt Excel de mogelijkheid om het hele bestand te vergrendelen met een code, maar ook één tabblad. Zo kun je als nog een heel bestand door te sturen, zonder alle data weg te geven.

 Over de Auteur

Ik ben een medewerker van een bedrijf dat is gespecialiseerd in Microsoft office software. Zoals oa. Excel, Word, Publisher, Powerpoint etc. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[335 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[185 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[80 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo