Waarom professionele monitoren - Artikel Post - Artikel Marketing

Waarom professionele monitoren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 360 | Aantal woorden: 386 | Datum: | 0 commentaar

Met de vele verschillende soorten monitoren die er op de markt zijn, alsook de vele merken die actief zijn, kan je veilig stellen dat de markt voor computermonitoren oververzadigd is. Daar komt bij dat voor de meeste toepassingen een gemiddeld schermen prima volstaan. Waarom zou je dan toch voor professionele monitoren moeten gaan? Dit is echter een vraag die niet zomaar te antwoorden valt.

 

Hoewel zo'n beetje elk monitor merk beschikt over een dergelijke productlijn, onderscheiden professionele monitoren zich van typische consumenten monitoren door hun grootte (die meestal begint met een beeldschermdiagonaal van rond de 24" of meer) en een hogere maximale resolutie die ook relatief aan het beeldschermdiagonaal groter is dan de meeste consumentenschermen. Maximumresoluties van 1920x1200 of hoger zijn eerder regel dan uitzondering, waarbij de Full-HD goudstandaard van 1920x1080 geldt als het absolute minimum in dat opzicht.

 

Wie zich bezighoudt met beeldbewerking zal meteen de extra grootte kunnen waarderen, en de hogere resoluties zijn vooral voor fanatieke gamers zeer interessant. Daar tegenover staat - zoals valt te verwachten - een hoger prijskaartje: Professionele schermen zijn vaak enkele honderden euros duurder dan typische monitoren en zitten hiermee minimaal rond de €500. Van daaruit kunnen de prijzen opstijgen naar de duizend en duizenden.

Maar, dat is nog niet het enige. Vaak vergt het goede hardware om maximaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van een professioneel scherm: Een hogere resolutie zal bijvoorbeeld meer druk zetten op de processor en grafische kaart van de PC, waardoor upgrades nodig kunnen zijn. Daar staat natuurlijk weer tegenover dat het omgekeerde net zo goed waar is: Luxure grafische kaarten en digitale videoapparatuur kunnen beter worden benut met professionele schermen.

 

Het aanschaffen van professionele schermen is een keuze die goed overwogen moet worden. Het zijn echte high-end producten, gemaakt voor de meest veeleisende gebruikers en hardware. Maar voor wie zich graag stort in high-end toepassingen als beeldbewerking en games, kunnen professionele monitoren echter wel het verschil maken.Over de Auteur

Willem houdt zich professioneel bezig met monitoren in een professionele setting.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[172 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo