Wat is een VPS Server? - Artikelpost

Wat is een VPS Server?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 477 | Aantal woorden: 459 | Datum: | 0 commentaar

Wat is een VPS server?

Een VPS server maakt gebruik maakt van virtualisatie. Met virtualisatie is het mogelijk om een aantal virtuele servers op een fysieke server te hosten. Een VPS is eigenlijk hetzelfde als een dedicated server. Er zijn echter een paar verschillen. Met een virtuele server deel je de server met anderen mensen. De VPS servers zullen onderling geen last van elkaar hebben. Dat komt doordat elke VPS zijn eigen resources heeft. Het enige moment dat de virtuele server last van elkaar kunnen krijgen is wanneer er een VPS op dezelfde server een hoge server load heeft, bijvoorbeeld bij een DDos-aanval.

Een ander verschil tussen een VPS server en een dedicated server is dat je op een VPS server geen applicaties kan draaien die intensief de CPU gebruiken, bij een dedicated server kan dat wel. Een VPS server is goedkoper dan een dedicated server omdat je met een VPS met meerdere mensen op een fysieke server zit waardoor de kosten lager worden.

Handig voor bedrijven
Een VPS server is handig voor bedrijven. Dat komt doordat een vps server met een bedrijf mee kan groeien. Een virtuele server heeft zoals eerder aangegeven een eigen resource pool. Wanneer er groei is binnen jouw bedrijf kan deze uitgebreid worden met meer werkgeheugen en diskruimte. Dit zal het hosting bedrijf waar jij de virtuele server huurt voor jouw doen.

De voordelen van VPS servers


De resources die jij hebt op jouw VPS zijn voor jouw gereserveerd. Je bent dus verzekerd dat jij jouw gereserveerde resources optimaal kan gebruiken. Je mag zelf bepalen welke OS je wilt gaan gebruiken. Daarnaast heb je ook de vrijheid om zelf applicaties te installeren. Je kan jouw VPS server zelf herstarten of stoppen, dat kan je doen via een web interface die je er bij krijgt.

Wil jij een VPS server huren?


Er zijn veel hosting bedrijven die VPS servers aanbieden. De VPS servers worden in verschillende pakketten aangeboden. Jij zal zelf het geschikte pakket moeten uitkiezen. Als je er zelf niet uit komt zullen de medewerkers van het hosting bedrijf waar jij de virtuele server wilt huren jouw helpen met jouw keuze. Zoals al eerder aangegeven kunnen VPS servers met een bedrijf mee groeien. Zo betaal je nooit teveel voor jouw server.

Over de Auteur

Hosted.nl is een hostingpartij met kwaliteit en zekerheid. Samen met een scherpe prijs verzorgen zij een uitstekende dienstverlening

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo