FB pix Wat is virtual reality? - Artikelpost

Wat is virtual reality?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1156 | Aantal woorden: 514 | Datum: | 0 commentaar

Wat is vr? Virtual reality is de omgeving die door middel van computers wordt gegenereerd en met onder andere een virtual reality bril te bekijken is. De gebruiker krijgt een interactieve ervaring door het beeld en het geluid. Het is mogelijk voor de gebruiker om de omgeving te verkennen én deze te manipuleren. In de toekomst zal het waarschijnlijk zelfs mogelijk zijn om de virtuele realiteit niet alleen te horen en te zien, maar ook om deze te voelen en zelfs ruiken. In de verre toekomst zal de virtuele realiteit niet meer te onderscheiden zijn van de echte realiteit. Zal de toekomst echt zo zijn als in de science fiction films?

Virtual Reality heeft in het jaar 2016 een groot aandeel gekregen in Nederland, en nog steeds besluiten meer en meer mensen over te gaan tot een vr bril kopen. Na de succesvolle crowdfunding campagne voor de Oculus Rift in het jaar 2014 hebben grote tech bedrijven zich gestort op deze nieuwe virtuele wereld.

Virtual reality werd een lange tijd tegengehouden door de beperkte technologische mogelijkheden en de hoge research kosten. Door de snelle ontwikkelingen op technologisch gebied wint virtual reality snel aan bekendheid en komen er meer en meer producten op de markt.

Waarom VR zo gecompliceerd is

Er is veel computerkracht voor nodig om virtual reality beelden op de juiste en beste manier weer te geven. De beelden moeten snel en precies weergegeven worden en reageren op de bewegingen die de gebruiker met het hoofd maakt.

De meeste VR brillen en headsets worden via kabels verbonden met een computer of console omdat dit de snelheid van de beelden bevordert. Als beweging en beeld niet synchroon lopen, kan dit voor misselijkheid van de gebruiker zorgen. Dit negatieve effect vermindert de ervaring van de gebruiker.

Toepassingen VR

De toepassingen voor virtual reality zijn oneindig te noemen. Voor nu zijn vooral computergames erg in trek maar er komen steeds meer andere toepassingen op de markt. Voorbeelden daarvan zijn de virtuele tours en films die in virtual reality plaatsvinden. In de toekomst zouden daar nog toepassingen voor de medische, industriële en de onderwijssector.

360 graden film

360 graden fotografie en film hoort ook bij virtual reality omdat je het kan manipuleren en jezelf er door navigeren kan. Met een VR-bril kan je 360 graden films kijken en is het net alsof je in de film zelf zit. Er komen steeds meer van dit soort 360 graden fotografie apparaten op de markt. Daarnaast wordt het 360 graden filmen, net als VR-brillen, steeds goedkoper. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook met je smartphone een panoramafoto maken. Dit zijn ook de camera’s die de wereld in kaart brachten voor Google Maps.Over de Auteur

Eigenaar https://www.vrbrilkiezer.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo