Wat kan men met genomics automation? - Artikel Post - Artikel Marketing

Wat kan men met genomics automation?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 105 | Aantal woorden: 417 | Datum: | 0 commentaar

Met genomics automation kan met processen automatiseren om studie naar genomica beter te kunnen uitvoeren. Genomics, ook wel genomica, is het onderzoeken van genomen. Hierbij is een genoom een zekere set of een subset van genen die in een cel voorkomen. Genen kan men in dit geval breed definiëren. Niet-coderende delen van het DNA worden namelijk regelmatig tot het genoom gerekend.

Door toepassing van genomics automation kan men het onderzoek naar de genen van dieren, planten, schimmels, mensen en andere organismen vereenvoudigen. Ziekten kan men ermee bestuderen zowel het ontstaan als het verloop. Medicijnen kunnen getest worden en de werking en de bijwerkingen daarvan worden gemeten. Verder kan het toegepast worden bij de veredeling van planten en de ontwikkeling van organismen die stoffen kunnen maken zoals vitaminen, medicijnen en bouwstoffen voor plastics. Genomics automation is zodoende erg nuttig voor de wetenschap geworden.

Processen automatiseren

Men kan met genomics automation veel uiteenlopende processen automatiseren die onmisbaar zijn in een studie naar genetica. Er zal in een onderzoek naar genen gewoonlijk veel gepipetteerd worden. Dit kan algauw veel tijd en energie vergen van een onderzoeker. Dit soort handelingen kunnen door robotisering overgenomen worden. Daarmee bespaart men tijd en drukt men de kosten. Daarenboven zijn robots die pipetteren zeer nauwkeurig in hun taak en kunnen vloeistoffen exact afmeten. Met genomics automation kan men op die wijze zowel de wetenschapper helpen met doen van directe taken, maar kan men het onderzoek ook betrouwbaarder maken. Enkele van deze apparaten zijn in staat om nacontroles uit te voeren waardoor men ten alle tijden over zeer accurate monsters en meetresultaten beschikt. Genomics automation is daardoor zeer belangrijk voor een laboratorium.

Metingen doen

Genomics automation vergemakkelijkt niet alleen de studie naar de genen, maar het kan ook meetresultaten voortbrengen. Er zijn diverse machines verkrijgbaar in genomics automation die gebruikmaken van nieuwe technologieën en daarmee het meten kunnen verbeteren. Zo zijn er meettechnieken die gebruikmaken van magnetische nanodeeltjes en zijn er fluorescentie meters. Genomics automation kan men dus in zeer uiteenlopende onderzoeken toepassen.Over de Auteur

GC Biotech is een dienstverlenend bedrijf binnen de genomica.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[115 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo