FB pix Wat moet ik nou weer met interactieve tv? - Artikelpost

Wat moet ik nou weer met interactieve tv?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1325 | Aantal woorden: 707 | Datum: | 0 commentaar

Digitale topkwaliteit
Begrijpelijk kiezen consumenten steeds vaker voor digitale tv in plaats van de oude analoge televisie. Om een lang technisch verhaal achterwege te laten: digitale tv biedt een vlijmscherp beeld waardoor zelfs de kleinste details te zien zijn. Daarnaast ook fellere kleuren en een super geluid wat zorgt voor een compleet nieuwe ervaring van tv kijken. Interactieve tv is een vorm van digitale tv. Met interactieve tv komt er dus net zoveel topkwaliteit uit je tv als bij digitale tv alleen dan met meer mogelijkheden.

Jij bepaalt alles zelf
Met interactieve tv bepaal je helemaal zelf waar je naar wilt kijken en vooral wanneer je het kijkt. Je bent niet meer afhankelijk van een tv gids en het is geen enkel probleem om programma's te missen. Zappen tussen reclameblokken is er ook niet meer bij. Bekijk je lievelingsprogramma's gewoon wanneer het jou het beste uitkomt.

Pauze
Alles wat live op tv is, kun je volledig naar je eigen hand zetten. Met interactieve tv heb je alles zelf onder controle. Wordt er gebeld terwijl je tv kijkt? Dan zet je het programma (of de film, of de wedstrijd) gewoon op pauze. Even wat drinken halen uit de keuken? Pauze. Je kunt de uitzending door laten gaan wanneer je er zelf weer klaar voor bent. Doorspoelen kan ook, wat natuurlijk heerlijk is wanneer er weer zo'n irritant lang reclameblok voorbij komt. Het onderbreken van uitzendingen heb je in eigen hand en je kunt het voortzetten als jou dat uitkomt. Met interactieve tv hoef je dus helemaal niets meer te missen van je favoriete programma's of films.

Wat heb je er voor nodig?
Om je lievelingsuitzendingen te pauzeren, op te nemen of terug te spoelen, heb je een ontvanger voor digitale tv en harddisk recorder nodig. Vaak kun je kiezen tussen een standaard tv-ontvanger en een tv-ontvanger met harddisk-recorder. De ontvanger biedt twee kanalen tegelijkertijd, dus terwijl je op een zender iets opneemt, kun je gewoon zappen naar andere kanalen. Uiteraard kun je achteraf gewoon je opname afspelen wanneer je wilt.

On demand
Haal met interactieve tv een bioscoop (of eigenlijk videotheek) in jouw huis. Met een eenvoudige druk op de afstandbediening kun je een nieuwe film of een populaire serie opvragen. Kijk vervolgens heerlijk vanaf de bank naar jouw keuze. Je hoeft de deur niet meer uit, erg fijn als het buiten hard regent. Ook heb je geen last van openingstijden.

Uitzending gemist
Ondanks dat je zelf de tv gids bepaalt, dankzij interactieve tv, is het mogelijk dat je toch een leuk programma hebt gemist dat je toch wel heel graag had willen kijken. Programma's die dezelfde dag of de dag ervoor zijn uitgezonden die kun je met interactieve tv toch nog terugkijken en dat is natuurlijk erg handig. Sowieso kun je uitzendingen van de zenders Nederland 1, 2 en 3 weer opvragen. Maar naast deze publieke zenders zijn er ook gemiste programma's van andere zenders opnieuw op te vragen. Dit kun je via jouw persoonlijke abonnement helemaal zelf bepalen.

Interactief deelnemen
Interactieve tv betekent daadwerkelijk dat je interactief deel kunt nemen aan wat er op tv is. Bij een quiz bijvoorbeeld, of een van de vele testen die voorbij komen. Met de afstandsbediening kun je stemmen en antwoorden kiezen. Verder kun je informatie opvragen als je meer wilt weten over wat er zojuist in beeld is verschenen. Reclames zijn aan te passen naar eigen voorkeur. Of spoel ze lekker door!

De voordelen op een rijtje
- TV in digitale kwaliteit: haarscherp beeld en veel beter geluid
- Zelf bepalen wat je wanneer kijkt
- Pauzeer programma's en kijk later verder
- Nieuwe films op bestelling via de afstandsbediening
- Gemiste uitzendingen terugkijken
- Eigen tv-gids samenstellen
- Interactieve deelname aan wat er op tv is

 

Over de Auteur

Digitale tv is bezig met een opmars. Meer dan een miljoen gebruikers genieten dagelijks van een geweldige tv-ervaring. Interactieve tv maakt het mogelijk om zelf te bepalen wat en wanneer je wilt kijken. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo