Wat zijn de voor- en nadelen van een tablet? - Artikelpost

Wat zijn de voor- en nadelen van een tablet?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 84 | Aantal woorden: 1013 | Datum: | 0 commentaar

Misschien heb je al een tablet in je bezit of ben je aan het twijfelen om wellicht een tablet aan te schaffen. Al een geruime tijd zijn tablets op de markt. Tablets zijn een goede vervanger van een laptop, ze zijn lichter en daardoor ook makkelijker mee te nemen. Toch zitten er een hoop voor- en nadelen aan het gebruik van een tablet. Hieronder zal ik voor je uiteenzetten waar je rekening mee kan houden voordat je een tablet aanschaft.

Gemak

Voor veel mensen is het gebruik van een tablet gemakkelijk. Het touchscreen en besturingssysteem is erop gericht dat je snel ergens bij kunt of snel even iets kan opzoeken op het internet. Daarnaast is het ook nog mogelijk om via bluetooth een toetsenbord te koppelen wat het typen makkelijker maakt.

Mobiliteit

Vooral voor de reizende gebruiker is dit een groot voordeel. Dankzij het compact voormaat en lage gewicht van de tablet neem je deze sneller mee dan een zware laptop. Daarnaast heeft een tablet ook een langere batterijduur, wat ook erg prettig is als je het apparaat voornamelijk tijdens het reizen gebruikt. Gemiddeld gaat zo’n accu twaalf uur mee en dit soort tijden zijn voor laptops uitzonderlijk.

 

Kosten

Door het handzame formaat van een tablet, is de kans een stuk groter dat je het apparaat een keer uit je handen laat vallen. Het nadeel hiervan is dat je bijvoorbeeld je iPad moet laten repareren bij een specialist. Vaak zijn dit soort geintjes duur.

 

Opslag en aansluitingen

Wanneer je veel bestanden moeten maken werkt dat minder fijn op een tablet dan via een laptop. Door het verbinden van een extern toetsenbord wordt het al iets beter, maar dit overtreft nog steeds niet een laptop of computer. Daarnaast is de opslag op een tablet aanzienlijk lager dan op een laptop of computer en zou dit voor hinder kunnen zorgen. In dit geval zou je ook bestanden op de cloud kunnen bewaren, maar heeft ook niet de voorkeur gezien de veiligheid hiervan. Vaak zitten er op een laptop verschillende ingangen om je laptop op aan te sluiten. Zo kan je dan je laptop aan een extern beeldscherm koppelen, maar op een tablet zit vaak maar een ingang voor het opladen. 

 

Prijs

Onder de tablets zit een groot verschil in prijzen. Zo kan je een Android-tablet kopen voor €80,-, maar je kunt ook een stuk luxere uitvoeringen kopen. De kosten van een tablet lopen dan al gauw op tot €600,- of zelfs €700,-. Vaak zijn de kosten in aanschaf van een tablet lager dan van een laptop.

Het is goed om voor jezelf na te gaan waarom je een apparaat zoals een tablet of laptop nodig hebt. Ben je bijvoorbeeld veel onderweg, kun je het beste overwegen om een tablet aan te schaffen. Maar wil je het apparaat juist voornamelijk gebruiken om grote bestanden te maken en op te slaan, dan kun je wellicht het beste overwegen om een laptop aan te schaffen. Er zijn tegenwoordig ook steeds goedkopere laptops op de markt, die nog steeds van goede kwaliteit zijn!Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo