FB pix Wat zijn de zuinigste auto’s op de markt? - Artikelpost

Wat zijn de zuinigste auto’s op de markt?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1372 | Aantal woorden: 484 | Datum: | 0 commentaar

Voor veel automobilisten is brandstofverbruik tegenwoordig één van de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van een nieuwe auto. Fabrikanten concurreren met elkaar en bieden steeds zuiniger modellen in de gemiddelde prijsklasse. Met deze nieuwe focus op kilometer per liter in plaats van kilometer per uur, hebben automobilisten een breed scala aan opties bij de aankoop van hun nieuwe auto's.
 
Niet alleen Duitse, Japanse, Amerikaanse en Engelse autofabrikanten maken auto's die uitzonderlijk zuinig zijn met benzine. Hybride auto's zijn uiteraard de meest efficiënte auto's die momenteel beschikbaar zijn, een combinatie van traditionele verbranding en schone elektriciteit. De Toyota Prius T3 is nog steeds één van de marktleiders op dit gebied - zelfs een decennium nadat de eerste generatie Prius op de markt kwam.

De Prius 89 g/km is echter niet uniek op de weg. Zowel de Toyota Auris Hybrid als de Skoda Fabia Greenline II leveren vergelijkbare prestaties. De Auris is misschien wel de meest indrukwekkende van allemaal, een voorbeeld van een kleine hatchback gezinsauto die net zo zuinig is als kleinere auto's. De Skoda stationwagon biedt daarnaast een ruim interieur.
 
Geen van deze opmerkelijke auto's hebben echter de voortreffelijke zuinigheid van de Smart Fortwo cdi, die 86 g/km biedt en één van de meest brandstofefficiënte voertuigen is die momenteel beschikbaar is voor gebruik op de weg. Ondanks het feit dat er slecht plaats is voor twee personen, is deze auto een topkeuze voor ecologisch bewuste automobilisten die graag hun koolstofvoetafdruk en hun wegenbelasting verlagen. De Smart Fortwo cdi is een inspiratie voor andere bedrijven over de hele wereld die hun efficiëntienormen wensen te verhogen en doeltreffend willen blijven concurreren.
 
Niet alle zuinige auto's kiezen ervoor om hun verdiensten openlijk aan te prijzen en veel zien er voor het ongetrainde oog dan ook uit als een normale auto. Dit is vooral het geval als fabrikanten populaire, bestaande modellen vernieuwen, met een nieuwe, 'groenere' focus, zoals de nieuwste versies van de Opel Corsa en Renault Clio. Beide auto's bieden 98g/km, ruim onder de begeerde 100g/km drempel, en vormen een meer betaalbare toegang tot groen rijden.
 
De bezorgdheid om het milieu wordt steeds groter en het gemiddelde brandstofverbruik van voertuigen op de weg zal vast en zeker drastisch dalen in de komende jaren. Automobilisten besparen steeds meer op de brandstofkosten en wegenbelasting waardoor ze meer te besteden hebben aan het verzorgen van hun auto zoals een barst in autoruit repareren of ander onderhoud dat regelmatig nodig is.

 

Over de Auteur

Carglass® is de specialist op het gebied van HPX2®-ruitreparatie en autoruitvervanging. Elk jaar helpen we honderdduizenden automobilisten, 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo