FB pix Worrmtandwielen versus rechte tandwielen: welke is geschikt voor uw project? - Artikelpost

Worrmtandwielen versus rechte tandwielen: welke is geschikt voor uw project?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 259 | Aantal woorden: 1674 | Datum: | 0 commentaar

Wormtandwielen en rechte tandwielen hebben beide verschillende toepassingen in machines. Er zijn verschillende soorten sub-tandwielen verkrijgbaar op de markt met uiteenlopende ontwerpen en bruikbaarheid. Machinefabriek kan het beste tandwiel voor uw gebruik leveren, maar u zou verward kunnen raken bij het kiezen van de juiste voor uw project.

In deze gids hebben we 6 verschillende factoren genoemd die u helpen begrijpen welk tandwiel geschikt is voor uw bedrijfsproject. Hier helpen we u selecteren welke in de praktijk het beste is voor uw industriële machines.

Laten we zonder vertraging beginnen met het selecteren van het geschikte tandwiel voor uw behoeften!

Wat is een worrmtandwiel? 

Een worm verwijst naar een verspringende as-tandwiel dat helpt bij het overbrengen van de beweging tussen twee assen. Ze zijn noch parallel noch elkaar kruisend. Dit tandwiel heeft een cilindrische spiraal draad die het mogelijk maakt dat de tanden in elkaar grijpen en aangedreven worden en de vereiste snelheidsvermindering biedt. Dit is een compact ontwerp tandwiel dat wordt gebruikt voor grote snelheidsvermindering. Het kan de rotationele beweging met 900 veranderen. Bovendien verandert het ook het bewegingsvlak vanwege de positie van de worm op het wormwiel.

Deze worrmtandwielen bieden machines mechanische voordelen door het creëren van een hoge koppeluitvoer en snelheidsvermindering in de machines. Ze hebben ook eigenschappen als zachte vergrendeling, precisiebesturing en richtingsomkering die ze geschikt maken voor allerlei machines. Echter zijn deze tandwielen niet erg efficiënt vanwege de hoge wrijving.

Wat is een recht tandwiel? 

Een recht tandwiel verwijst naar het cilindrische of conische getande tandwiel. Het heeft verschillende tanden rond de omtrek die u helpen om de mechanische beweging over te brengen. Het kan u ook helpen het koppel, de snelheid en het vermogen tussen die parallelle assen te beheersen. Een recht tandwiel is het meest nuttige en populaire tandwiel, met verschillende ontwerpen op de markt. Deze op maat gemaakte tandwiel ontwerpen veranderen over het algemeen op basis van de vorm en dikte van de tandwielnaaf. De gezichten veranderen niet.

Rechte tandwielen kunnen in verschillende machines worden gebruikt om hun snelheid te verhogen/verlagen. Bovendien kunnen ze ook het koppel vermenigvuldigen door de beweging en het vermogen van de ene as naar de andere over te brengen. U zult deze tandwielen in serie zien samengesteld om de beweging, snelheid en het koppel effectief te veranderen in de vereiste machines.

Verschillen tussen worrmtandwielen en rechte tandwielen

Hier hebben we enkele belangrijke technische verschillen tussen beide tandwielen genoemd. Het stelt u in staat om het meest geschikte tandwiel voor uw behoeften en eisen te begrijpen. Zo kunt u wijzer en praktischer kiezen.

  1. Tandwiel-reductieverhouding: Een worrmtandwiel is een efficiënter tandwiel in de tandwielkast in vergelijking met het rechte tandwiel, wat aangeeft dat het een betere reductieverhouding heeft. Als u een tandwiel met een betere reductieverhouding nodig heeft, moet u een worrmtandwielkast overwegen. Echter, als u een tandwiel zoekt zonder vereiste reductieverhouding, kunt u ook voor een recht tandwiel gaan.

  2. Efficiëntie: Rechte tandwielen zijn een van de meest efficiënte tandwielen onder alle tandwielkasten. Ze kunnen u ook helpen het vermogensverlies van uw machines te verminderen en door hun rollend contact, dat minder wrijving produceert, effectiever te werken.

  3. Ruimtebeperkingen: Bij beide tandwielen heeft het worrmtandwiel een compact ontwerp dat beter past in de beperkte axiale ruimte. Hier zal het rechte tandwiel niet zo gunstig zijn vanwege de reguliere grootte en vorm.

  4. Zelfvergrendelingsvereisten: Worrmtandwielen hebben zelfvergrendelende mogelijkheden. Ze verzetten zich tegen terugdrijven en kunnen de belasting in elke vereiste positie gemakkelijk aan.

  5. Spelingstolerantie: Als u nauwkeurige positionering en minimale speling nodig heeft, dan is het rechte tandwiel een van de beste keuzes. Ze hebben minder speling in vergelijking met het worrmtandwiel.

  6. Geluid en trillingen: U moet het worrmtandwiel verkiezen als u het nodig heeft voor een machine die minder geluid en trillingsniveaus vereist. Ze produceren minder geluid en trillingen in vergelijking met rechte tandwielen vanwege hun glijdende contact.

Samenvatting Beide tandwielen hebben hun technische voor- en nadelen die kunnen passen op basis van uw behoeften en eisen. We hopen dat dit artikel u helpt te bepalen welk tandwiel het beste in uw machines past. U kunt Machinefabriek in Nederland bezoeken om de benodigde op maat gemaakte tandwielen te kopen.Over de Auteur

Nams is eigenaar van Machinefabriek Krimpen, een bedrijf gespecialiseerd in de productie van uiterst nauwkeurige machineonderdelen. Met meer dan 15 jaar ervaring in CNC-bewerking en tandwielbouw is Nams een expert in het omzetten van complexe machineontwerpen in realiteit.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo