Zonne energie
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: skyrocket | Via Artikel Post
Gezien: 2696 |
Aantal woorden: 647 |
Datum: Sat, 30 Mar 2013 |
0 commentaar
In de vorm van licht en warmte zal de energie afkomstig van de zon ons bereiken. De zon is in staat om binnen een uur zoveel energie naar de aarde te sturen als dat alle mensen gezamenlijk in een jaar zal gebruiken. Maar kunnen wij het met elkaar mogelijk te maken deze energie op te zetten in elektriciteit? Lees daarom dit artikel. Zodat ook jij weet hoe de mensheid dit kan bereiken.
Dus dit is zonne energie!
De energie die van de zon afkomt kunnen niet alleen zien maar ook voelen. In de zomermaanden is de kracht van de zon zelfs zo groot dat we de verwarming in huis niet meer aan hoeven te zetten. Want de zon zorgt er voor dat er genoeg warme is. Zelfs bij bewolkt weer is er vaan genoeg warme en licht. Maar waar komt deze energie vandaag? Vanuit het gassoort waterstof bestaat voor een groot deel de zon. In het middelste gedeelte van de zon is het wel vijftien miljoen graden. In de enorme hitte ontstaat er helium. Dit gebeurt als er waterstof deeltjes met elkaar botsen. Men noemt dit proces kernfusie. En hierdoor komt er energie vrij. De energie die hierbij vrijkomt wordt constant naar de aarde gestuurd in de vorm van warmte en licht. In de winter maanden staat de zon veel langer als in de zomer maanden. Hierdoor legt het licht dat gemaakt word door de zon een veel kortere weg af door de dampkring. Er zal dus veel minder energie verloren gaan aan het bereiken van de aarde en dus meer energie die de aarde bereikt. Bovendien heeft de zomer een extra voordeel erbij omdat de dagen dan veel langer zijn. Het is dus zeker geen wonder dat we in de winter veel meer energie nodig hebben als in de zomer.
Dus zo werkt zonne energie!
Om door middel van zonlicht elektriciteit op te kunnen wekken, gebruiken we zonnepanelen. Je ziet ze tegenwoordig al op vele plaatsen verschillende plaatsen. Voorbeelden waar we ze zien is op daken, speelgoed of zelfs al een oplader met zonne paneeltjes. Een zonnepaneel bestaat uit rijen met zonnecellen. Een zonnecel wordt gemaakt door een stof dat uit zand afkomstig is. Gemaakt uit twee laagjes silicium. Als er licht op de zonnecel komt te schijnen, gaat er tussen de twee laagjes bestaande uit cilicium een elektrische stroom lopen. Het is voor de zonnecel erg moeilijk al het zonlicht dat erop terecht komt werkelijk om te zetten in elektriciteit. Ongeveer twintig procent van het zonlicht kan werkelijk omgezet worden tot elektriciteit. Er zijn al betere zonnecellen ontwikkeld, maar deze zijn tot nu toe nog erg duur om aan te schaffen. Een voorbeeld hiervan is de Nuna zonneauto. Deze auto kan wel tot vierendertig procent omzetten in elektriciteit.
De zonnecollectoren
Zonnecollectoren zijn iets anders dan de zonnecellen en zonnepanelen. Zonnecollectoren zorgen voor warmte in plaats val elektriciteit. In de meeste gevallen zorgen ze ervoor het huis, de warmtepomp of een zwembad te verwarmen. Dit proces is heel gemakkelijk. Door het water gewoonweg door een donkere metalen buis of een plaat te laten stromen. Metaal heeft de eigenschap dat het warmte goed. Daarbij houdt een donkere kleur meer warmte vast als een lichte kleur. Het rendement dat de zonnecollectoren opneemt is een stuk hoger dan dat van een zonnepaneel. Tussen de veertig en zeventig procent van de zonnewarmte wordt benut.
Over de Auteur
This article is written by energycompaniesinhouston.com
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen