5 efficiënte materialen voor duurzame verpakkingen - Artikelpost

5 efficiënte materialen voor duurzame verpakkingen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 169 | Aantal woorden: 495 | Datum: | 0 commentaar

De e-commerce heeft het maar druk. Bol.com. Coolblue. Wehkamp. Een tal van kleinere webshops. Dagelijks bewegen er zich duizenden pakketjes door ons mooie kikkerlandje. Van tandenborstels tot complete wasmachines: de digitale bestellingen zijn niet aan te slepen. Maar er is ook nog zoiets als duurzaam ondernemen. Hoe pak je dat als producent zo goed mogelijk aan? In deze blog vertellen wij je meer.

1. Golfkarton

Het meest gebruikte verpakkingsmateriaal in de e-commerce is golfkarton. Dat is ontzettend goed nieuws, want dit sterke materiaal is 100% recyclebaar. In Nederland is het normaal om afval gescheiden in te zamelen. Een goede zaak, want op deze manier kan ruim 80% (!) van het golfkarton opnieuw gebruikt worden. Om de duurzaamheid van jouw product nog beter te versterken, kun je tenslotte gebruik maken van inkt op waterbasis en lijm van zetmeel.

2. Papier

Sommige producten mogen niet schuiven tijdens het transport. Om schade te voorkomen kun je dan het beste papier als opvulmateriaal gebruiken. Het voordeel van papier is dat het zich goed laat vormen. Zo kun je het makkelijk als schokdemper inzetten. Op het gebied van duurzaamheid doet dit materiaal overigens niet onder voor golfkarton. Papier is namelijk voor de volle 100% recyclebaar.

3. Kunststof folie

Veel leveranciers maken gebruik van kunststof folie. Niet zo vreemd, want het materiaal is in staat om niet-breekbare producten tegen water en stof te beschermen. Daarnaast wordt het ook vaak in de vorm van luchtkussens en schuim gebruikt. Het voordeel van polyethyleen is dat het heel makkelijk te recyclen is. Dat dit ook daadwerkelijk gebeurt, komt mede dankzij de verbeterde inzameling van afvalproducten.

4. Bioplastics

Bioplastics zijn de toekomst. Helaas worden ze vandaag de dag nog maar weinig gebruikt. En dat is zonde! Deze kunststoffen worden namelijk van herbruikbare grondstoffen gemaakt. Denk hierbij aan aardappel en maïs. Hartstikke duurzaam dus! Wil je als producent zelfs een stapje verder gaan? Maak dan gebruik van biodegradable plastics. Deze materialen kunnen zonder problemen door de natuur worden afgebroken.

5. Tape

In de e-commerce werken we met veel verschillende soorten verpakkingstape. Poly Vinyl Chloride. Polypropyleen. Papier. We hebben ze allemaal wel een keer gebruikt. Om het zo duurzaam mogelijk aan te pakken, kun je het beste kiezen voor de papieren variant. Deze is namelijk goed te recyclen. Let wel: voeg dan geen glasvezel aan de tape toe!

In de wereld van nu zijn duurzame verpakkingen broodnodig. Maar laat jij - als producent - het denkwerk liever aan experts over? Ga dan de samenwerking met Daklapack aan! Samen werken jullie aan een betere toekomst. Voor de wereld én voor jouw bedrijf.Over de Auteur

Ontwikkelaar en leverancier van duurzame verpakkingsmaterialen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo