5 reden voor het vervangen van de autobanden - Artikelpost

5 reden voor het vervangen van de autobanden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 284 | Aantal woorden: 655 | Datum: | 0 commentaar

We reizen een hoop met de auto van A naar B. Daarom is het wel belangrijk om onze auto goed bij te houden. Als automobilist weten we wanneer het tijd is om de auto weg te brengen voor een Apk-keuring. We plannen de keuring al maanden van tevoren in onze agenda’s. Maar weet u wanneer het tijd is om de banden te vervangen? 

Autobanden vervangen 

Automobilisten laten gemiddeld hun autobanden maar een keer per jaar controleren tijdens de Apk-keuring. Binnen een jaar kan er een hoop gebeuren, daarom is het verstandig om uw banden regelmatig te laten controleren door een bandenspecialist. Een specialist kan vroegtijdig defecten constateren en daardoor de levensduur van de banden verlengen en eventuele gevaarlijke situaties beperken.  

Hieronder hebben we een enkele reden om uw banden te laten controleren op een rijtje gezet. 

  • Lekke band: het kan voorkomen dat u onverwachts een lekke band heeft, breng dan zo snel mogelijk uw auto tot stilstaand op een veilige plek om de band te vervangen. Mocht een reparatie nog mogelijk zijn dan dient dit zo snel mogelijk te gebeuren door een bandenspecialist. Is de inwendige schade te groot, dan is het raadzaam om uw autobanden te vervangen en nieuwe aan te schaffen. 
  • Klapband: Heeft u een klapband? Stop dan op een veilige plek en wissel uw band om voor de thuiskomer. Zo kunt u toch nog veder rijden, maar vervang de reserveband wel zo snel mogelijk. 
  • Profiel diepte is minder dan 1.6 mm. Is de profieldiepte van uw autobanden minder dan 1.6 mm? Dan voldoen uw banden niet meer aan de wettelijke eis. Let op bij winterbanden geldt een minimumeis van vier mm.  
  • Ouderdom: Door verschillende factoren is het moeilijk om te bepalen in welke mate een band veroudert. Denk bijvoorbeeld aan het aantal kilometers, de snelheid, de frequentie (rijdt u dagelijks of alleen op mooie dagen met de auto?), het controleren van de juiste bandenspanning (2.2 bar). Dit zijn maar een paar factoren die van invloed zijn op de slijtage van uw banden.  
  • Beschadiging: naast een lekke band of slijtage kan het ook voorkomen dat uw banden beschadigingen oplopen door factoren van buitenaf. Een paar voorkomende oorzaken zijn scherpen voorwerpen zoals spijkers en schroeven of het raken van de stoeprand en ander obstakels. Door de beschadigingen aan de band kan de karkas zichtbaar worden.  

Deskundig advies

Heeft u twijfels over de conditie van uw banden? Laat deze dan door een bandenspecialist beoordelen. Zo bent u er zeker van dat u een deskundig advies ontvangt en met een veilig gevoel weer de weg op kan. Autobanden kopen? Klik hier voor een ruim assortiment aan autobanden. 

Nadat ik schade had gereden aan mijn voorbanden, ben ik op zoek gegaan na een specialist in de omgeving van Ede. Ik ben toen terecht gekomen bij Baldé’s banden service. Door de beschadigingen aan de band was de karkas zichtbaar. Toen heb ik het advies gekregen om de band te verwisselen voor een nieuwe.  

Baldé’s banen service  

Bent u opzoek naar een deskundig advies van een bandenspecialist in de regio Lunteren, Barneveld, Ede of Veenendaal? Met meer dan 45 jaar is Balde dé autobandenspecialist in Gelderland. Naast autobanden kunt u hier ook terecht voor vrachtwagen- en tractorbanden, velgen, uitlijnen, banden wisselen, en nog veel meer.  

 Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo