FB pix 6 tips voor de eerste motorrijles - Artikelpost

6 tips voor de eerste motorrijles

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 134 | Aantal woorden: 473 | Datum: | 0 commentaar

Eindelijk is het dan zover, je gaat binnenkort van start met je eerste motorrijles. Bijvoorbeeld bij motorrijles Delft. Je hebt er natuurlijk veel zin in, want je hebt er immers lang op gewacht. Echter voel je logischerwijs ook wat spanning opkomen, want het is allemaal nieuw. Als je ervoor zorgt dat je goed bent voorbereid kun je je eerste motorrijles zelfverzekerd doorstaan. We hebben de beste tips voor je verzameld.

Kies de juiste rijschool

Misschien wel de belangrijkste tip is het kiezen van de juiste rijschool. Ga op het internet op zoek naar rijschool Delft of plaats in jouw omgeving om kennis te maken met verschillende bedrijven. Neem de tijd om de recensies door te nemen die over deze rijscholen zijn geschreven zodat je zeker weet dat je te maken hebt met een professional en geen amateur waardoor je veel meer lessen nodig hebt. Je kunt natuurlijk ook aanbevelingen vragen bij familie, vrienden en andere bekenden.

Zorg voor goede uitrusting

Als je gaat motorrijden is de veiligheid een belangrijk onderdeel. Je zult er daarom voor moeten zorgen dat je de juiste uitrusting draagt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een helm dat goedgekeurd is, maar ook een stevige jas, broek, handschoenen en bescherming voor de enkels. Naast dat het je een veilig gevoel geeft, geeft het ook een boost aan je zelfvertrouwen. Zo ga je zonder zorgen de weg op. 

Rust in je hoofd

Wanneer je gaat motorrijden is het van groot belang dat je geconcentreerd bent. Je moet je immers continu kunnen focussen. Zorg er daarom voor dat je goed bent uitgeslapen en goed hebt gegeten. Sta open voor alle instructies die je krijgt en probeer ten allen tijde kalm te blijven. Ook als er iets mis gaat. Zo vergroot je de kans dat je het motorrijden snel onder de knie hebt.

Om feedback vragen

Aarzel niet om je instructeur om feedback te vragen. Het kan je helpen om je zwakke punten te verbeteren en je sterke punten te versterken. Door open te staan voor feedback, kun je sneller vooruitgang boeken en meer zelfvertrouwen krijgen tijdens het motorrijden.Over de Auteur

Als rijschoolinstructeur deel ik graag handige tips en tricks. In deze blog deel ik tips om je voor te bereiden op de eerste motorrijles.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo