FB pix Auto velgen reinigen - Artikelpost

Auto velgen reinigen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1440 | Aantal woorden: 558 | Datum: | 0 commentaar

In het koude winterse weer, maar ook in de tropische zomermaanden wilt u met een blinkende auto voor de dag komen. Elke week een bezoekje aan de wasstraat kan een dure hobby worden, vooral als de auto een dag na bezoek alweer vies is. Verschillende merken beweren ''het'' juiste schoonmaakmiddel te zijn voor uw auto velgen. Helaas komt niet elk schoonmaakmiddel evengoed voor de dag. Prijzen variëren nog harder dan het verschil in klimaat en de consument is op zoek naar een middel wat wel echt werkt tegenover een kleine inspanning. Een klein probleem wat voor sommige mensen een grote ergernis kan zijn.

 

Het is 25graden, begin juli en de eerste cabrio's komen weer uit de garage. Een lange winter en een koude lente hebben er voor gezorgd dat u extra lang moest wachten om met uw speeltje te kunnen pronken. Nu het zover is moet hier dan ook optimaal van worden genoten. Dit begint natuurlijk met het grondig schoonmaken van uw auto. Eerst komt de binnenkant aan de beurt en daarna de buitenkant. De buitenkant is waar het allemaal om gaat voor het grote publiek. Een glimmende laklaag en daarna een goede wax om deze extra mooi te laten schijnen en te beschermen.

 

Hoe kan men velgen nou fatsoenlijk schoonmaken en nog belangrijker schoonhouden. Want na elke autorit lijkt het wel alsof de auto weer toe is aan een ritje door de wasstraat. In auto speciaalzaken en op het internet is een groot arsenaal beschikbaar aan schoonmaakmiddelen. Maar moet er nou gekozen worden voor een goedkoop of heel duur merk, en wat zijn de echte verschillen?

 

Om te beginnen moet er worden nagegaan uit welke materiaal(en) de velg bestaat. Elk schoonmaakmiddel heeft zijn eigen werking voor een bepaald materiaal. Een aluminium velg moet op een andere manier behandeld worden dan een metalen velg.

 

Als het materiaal vastgesteld is kan worden gekozen voor een hardnekkige reiniging of de milde reiniging. Voor hardnekkige reinigingen zijn schoonmaakmiddelen beschikbaar die agressieve stoffen bevatten als GBL. Voor de milde reiniging kunnen schoonmaakmiddelen gekozen worden die enkel zeep oplossingen met parfum bevatten.

 

Het is natuurlijk persoonlijk per individu en ook afhankelijk van de hardnekkigheid van het vuil op de vlekken voor welk soort schoonmaakmiddel er wordt gekozen.

 

Tot slot is het verstandig een wax aan te brengen op de schoongemaakte plekken. Dit zorgt voor een verhoogde glimmende oppervlakte en een langdurige bescherming. Ook in de verschillende merken wax zit weer zeer veel onderscheid. Het is een kwestie van recensies zoeken om erachter te komen wat voor u het beste is.

 

Test en deel het want er is nog veel onduidelijkheid over betrouwbare middelen.Over de Auteur

Student

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo