Auto zelf verkopen of inruilen bij de dealer? - Artikelpost

Auto zelf verkopen of inruilen bij de dealer?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 402 | Aantal woorden: 726 | Datum: | 0 commentaar

Auto Inruilen
Het eerste waar je aan denkt als je toe bent aan een nieuwe auto is of je misschien je huidige auto gelijk in kunt ruilen bij het bedrijf waar jij je droomauto hebt zien staan. Lekker makkelijk want je kunt gelijk oversteken! Maar is het inruilen van je auto op een nieuwe(re) wel zo verstandig? Het antwoord daarop is een dikke vette nee! En wij leggen je uit waarom.

Een hoge inruilprijs betaal je zelf aan mee

Een auto verkoper zit helaas niet alleen in de showroom om jouw vriendelijk te woord te staan maar natuurlijk om zoveel mogelijk auto's te verkopen met zo veel mogelijk winst. Hij zal je dan ook altijd in eerste instantie vragen of je wat in te ruilen hebt, want als jij aangeeft dat je iets in te ruilen hebt, kan hij mooi spelen met de marge die hij heeft op de vraagprijs van jouw nieuwe auto. Die marge gebruikt hij om jou een zo hoog mogelijk inruilprijs te geven op je auto zodat jij sneller die handtekening zet en het liefst nog voordat je de showroom verlaat om even na te denken over het voorstel. 

Vertel in eerste instantie nooit en te nimmer dat je wat in te ruilen hebt. Dit zorgt er namelijk voor dat jij sterker staat tijdens de onderhandeling. Als je namelijk iets in te ruilen hebt, dan kun jij de marge die hij heeft op de vraagprijs aan korting krijgen. En als je een beetje kunt onderhandelen dan kan het je onderaan de streep zo meteen meer dan 1000 Euro schelen en dat is toch een hoop geld. 

inruilen:
Stel dat je een auto op het oog hebt. En deze auto heeft een vraagprijs van 20.000.
Daarnaast heb je zelf 10.000 gespaard die je maximaal bij wilt leggen.
Jij krijgt 10.000 terug van de verkoper als inruilprijs en dat betekent dus dat de deal snel gesloten is want dat is precies wat je nodig hebt. De verkoper weet dit omdat hij je gevraagd heeft wat je bij wilt leggen.

zelf auto verkopen:
Dezelfde auto heeft nog steeds een vraagprijs van 20.000
Omdat je niets in te ruilen hebt kun je 2000 korting krijgen op de vraagprijs.
Jij verkoop je auto zelf voor 9000. minder dan de inruilprijs maar omdat je 2000 korting hebt gekregen door niet in te ruilen, hoef je nu nog maar 9000 bij te betalen. In totaal 1000 Euro bespaard. 

Nu hebben we in het bovenstaande voorbeeld makkelijke bedragen gebruikt maar het is bij elk bedrag toe te passen. Bij goedkopere auto's scheelt het soms maar een paar honderd Euro maar toch. Je bespaart een paar honderd Euro! En bij jonge luxe auto's kan de besparing wel oplopen tot 5000 Euro gemiddeld.

 

Gebruik een auto verkoopsite
Omdat je snel moet handelen bij de dealer zodat je bolide niet voor je neus verkocht wordt, is het verstandig om een dienstverlening te gebruiken die gespecialiseerd is in auto verkopen. Op sites zoals Marktplaats kan het namelijk wel weken duren voordat je auto verkocht is. Niet te vergeten alle mensen die je over de vloer krijgt waar je mee moet onderhandelen. Doe wel eerst onderzoek op het internet want er zijn ook verkoopsites waar je indicatie biedingen krijgt en uiteindelijk minder geboden krijgt dan vooraf beloofd werd. Dit zijn vaak de bekende sites van tv of de radio. Goede verkoopsites zijn niet afhankelijk van tv of radio want goede service zorgt automatisch voor goede mond op mond reclame. 

Conclusie
Verkoop altijd zelf je auto want dit levert simpelweg meer geld op. Gebruik daarvoor een auto verkoopsite zodat je auto binnen een dag verkocht is en je op tijd bent voor die mooie auto bij de dealer. Een hoge inruilprijs betaal je zelf aan mee!

 

Over de Auteur

Copywriter bij VenDesign

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo