FB pix Autoglas Concurrent informeert: Hoe ernstig is autoruitschade? - Artikelpost

Autoglas Concurrent informeert: Hoe ernstig is autoruitschade?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2255 | Aantal woorden: 791 | Datum: | 0 commentaar

De kans op ruitschade is altijd aanwezig wanneer u de auto gebruikt. Zelfs wanneer de auto niet gebruikt wordt, kan er ruitschade ontstaan. Opspattende steentjes, parkeerschade, slagbomen die op de voorruit landen of andere voorwerpen die tegen de voorruit komen, zij kunnen zorgen voor ruitschade. De ene ruitschade is echter de andere niet. Aangezien de voorruit gemaakt is van gelaagd glas kan deze namelijk aardig wat hebben. Maar hoe ernstig is die ster of barst in uw voorruit nou eigenlijk écht, en kunt u doorrijden met de schade? Autoglas Concurrent vertelt u graag meer.

Schade in de voorruit en de werking van gelaagd glas

Sinds de jaren '80 worden de voorruiten van auto's gemaakt van gelaagd glas. Dit betekent dat er meerdere glaslagen gebruikt zijn met een laag PVB-folie tussen de verschillende lagen. Ruitschade betekent hierdoor niet direct het einde van uw voorruit omdat het glas bij elkaar gehouden wordt. Dit in tegenstelling tot de overige autoruiten die ook van gehard glas gemaakt kunnen worden. Dit veiligheidsglas verbrijzelt in duizenden kleine deeltjes zodat zij minimale schade kunnen berokkenen aan de inzittenden. Is een zijruit of achterruit van uw auto verbrijzeld en wilt u deze graag zelf vervangen? Dan kunt u bij Autoglas Concurrent de autoruiten bestellen voor uw auto zonder montage en daarmee zonder extra kosten.

Wist u dat alle voorruiten van auto's in Europa een gelaagde voorruit moeten hebben, en de autofabrikanten zelf mogen kiezen of zij gehard of gelaagd glas gebruiken voor zij- en achterruiten bij het maken van auto's?

Het feit dat de voorruit uit verschillende glaslagen bestaat, betekent niet dat de voorruit het eeuwige leven heeft. Zeker na een eerste beschadiging kan de stijfheid van de ruit in het geding komen. Daarom is het verstandig om te kijken naar de plek en de aard van de schade en of uw voorruit voorzien is van coating.

Kunt u doorrijden met autoruitschade?

U kent de websites ongetwijfeld waarin u verteld wordt dat u bij ruitschade direct een afspraak moet maken omdat de auto zo écht niet meer door de APK komt. In lang niet alle gevallen is dit waar. Afkeur bij de APK gebeurt alleen wanneer het een scheur is met meerdere vertakkingen of wanneer er schade in het zichtveld van de bestuurder ontstaan is waarbij duidelijk sprake is van hinder tijdens het rijden.

Autoglas Concurrent raadt vooral aan om verder te kijken dan alleen de APK. Neemt u bijvoorbeeld de voorruiten met coating. Deze voorruiten hebben een laagje aluminium tussen de glaslagen. Wanneer er schade ontstaat aan de buitenste laag glas en er kan vocht bij het aluminium komen, dán heeft u een echt probleem. Het aluminium gaat dan oxideren en er ontstaat een grijze vlek in de voorruit die gevaarlijk en hinderlijk is. Het vervangen van de voorruit is dan per definitie noodzakelijk.

Daarnaast is het de vraag of u wel door wilt blijven rijden met ruitschade. De voorruit bepaalt in hoge mate de stijfheid van het chassis en dat betekent concreet dat de veiligheid voor de inzittenden en medeweggebruikers afneemt zodra u door blijft rijden met een voorruit die niet meer optimaal is door een grotere scheur in het glas.

De kosten van het vervangen van een voorruit

Het vervangen van de voorruit is geen reparatie waar u op zit te wachten. Aangezien doorrijden met ruitschade alleen maar kan zorgen voor meer problemen, is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden voor reparatie. Een klein sterretje kan vaak nog gerepareerd worden, een grotere scheur of vertakte scheur zorgt ervoor dat de voorruit vervangen de enige optie is. Dit hoeft echter lang niet zoveel te kosten als u wellicht denkt.

Voorruit laten vervangen bij Autoglas Concurrent

Kiest u voor Autoglas Concurrent, dan kiest u automatisch voor aantrekkelijke prijzen. Autoglas Concurrent maakt namelijk geen gebruik van merkruiten met een merklogo. De reden hiervoor is dat de merkruiten aan exact dezelfde eisen moeten voldoen als de veel goedkopere after market ruiten die geen merklogo hebben. Aangezien het merklogo op een voorruit van geen enkel belang is voor u als automobilist is dit een vanzelfsprekende keuze voor de experts bij Autoglas Concurrent.Over de Auteur

Op de website van Autoglas Concurrent vindt u eenvoudig uw gewenste autoruit met bijhorende prijs. Wacht niet langer op een offerte en bestel eenvoudig en snel met of zonder montage. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Concurrent Strooivoer - Buitenvogelvoer - 20 kg
Concurrent Strooivoer - Buitenvogelvoer - 20 kg

€ 22,75
Toon product

Boomhutbed XXL met Glijbaan | Steigerhout| Kinderbed | Bedhuisje|
Boomhutbed XXL met Glijbaan | Steigerhout| Kinderbed | Bedhuisje|

€ 1.730,00
Toon product

Droommeubel Concurrent - Boomhut bed XXL Lux model
Droommeubel Concurrent - Boomhut bed XXL Lux model

€ 2.100,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo