Automerk Audi ziet autoverkoop met 10% toenemen - Artikelpost

Automerk Audi ziet autoverkoop met 10% toenemen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 324 | Aantal woorden: 401 | Datum: | 0 commentaar

Hoewel de economische crisis nog niet officieel voorbij is, is het consumentenvertrouwen de laatste tijd wel verder toegenomen. Dat betekent dat er steeds grotere uitgaven worden gedaan. Verkoopcijfers van het Duitse automerk Audi bevestigen dat. Het onderdeel van Volkswagen heeft in de eerste drie kwartalen de verkoop met 10 procent zien toenemen.

Wereldwijd werden er in de eerste negen maanden van dit jaar 1,3 miljoen auto’s verkocht, maakte Audi afgelopen maandag bekend. In vergelijking met andere continenten blijft de verkoop in Europa wel achter. In Duitsland nam de vraag toe met 3,9 procent en in de rest van West-Europa wist Audi 5,3 procent meer voertuigen te verkopen.

De vraag naar Audi’s steeg echter explosief in de Verenigde Staten en het Verre Oosten. Daar werden respectievelijk 14,5% en 16,3 procent meer auto’s de showroom uit gereden. Het Duitse automerk hoopt in heel 2014 ruim 1,7 miljoen auto’s te verkopen. Een deel zal voor de particulier shortlease beschikbaar komen.

Hoe werkt shortlease bij Audi?
Het is mogelijk om een auto te leasen bij het Audi Private Lease programma van de autofabrikant. Hierbij rijden klanten tegen een ‘aantrekkelijk’ maandbedrag een gloednieuwe wagen zonder dat ze zich hoeven bekommeren over verzekering, onderhoud en reparatie. Er wordt gebruik gemaakt van een operational leaseconstructie, waarbij je in feite de auto huurt.

Je wordt dus geen eigenaar van de Audi maar sluit een contract af voor een gewenste looptijd. De kosten bestaan uiteindelijk uit een maandbedrag. Het maandbedrag wordt berekend op basis van de verkoopwaarde en voorzieningen voor reparatie, onderhoud, verzekering, rente en houderschapsbelasting.

Dochtermerken van Audi
Het dochtermerk Lamborghini werd echter minder populair en daarom werden er minder auto’s geleverd. Het aantal nam af van 1.688 (2013) naar 1.570 wagens in de eerste drie kwartalen. Wel nam de verkoop van motormerk Ducati toe. Er werden 37.450 stuks geleverd terwijl dat vorig jaar slechts 36.661 motorfietsen waren.

 

Over de Auteur

De auteur schrijft graag over onderwerpen zoals auto, gadgets en vrije tijd.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo