Belangrijke gegevens bij het importeren van een auto
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Niels78 | Via Artikel Post
Gezien: 324 |
Aantal woorden: 1018 |
Datum: Wed, 5 Feb 2020 |
0 commentaar
Wanneer een auto geimporteerd wordt zijn hiervoor verschillende zaken nodig. Het gebeurt trouwens steeds vaker. Mensen kiezen vaak voor een goedkopere auto uit Duitsland of België om hem dan te importeren. Vooral vanuit Duitsland komen er veel auto’s. Het is logisch gezien het prijsverschil en de dagwaarde auto. Het is wel belangrijk om geen fouten te maken en het goed te doen. Graag delen we onze tips.
Een tijdelijk kenteken
Om de auto naar Nederland te halen heb je een tijdelijke kentekenplaat nodig. Het is belangrijk om hier een foute mee te maken. Het is zo mogelijk om met de juiste kentekenplaten naar Nederland te rijden. Een Exportkennzeichen is niet toegestaan. Het beste is het om met een tijdelijke Nederlandse kentekenplaat naar Nederland te rijden. Ze zitten vaak in een doe-het-zelf importpakket.
De BPM aangeven
Wanneer er een auto geimporteerd wordt moet er vaak nog BPM over betaald worden. Hoeveel iemand afdraagt is afhankelijk van de berekening. Er zijn acht verschillende berekeningsmethoden. Het is belangrijk om de meest gunstige berekening te kiezen, zodat er minimaal BPM betaald wordt.
De WA verzekering
Het is belangrijk om de auto ook bij het naar Nederland halen goed te verzekeren. In Europa is er minimaal een WA verzekering nodig. Sluit de verzekering op tijd af om zo veilig en verzekerd naar Nederland te rijden. Ook daarna moet de auto goed verzekerd zijn. Sluit de WA verzekering af op het tijdelijke kenteken. Het is ook mogelijk om het op het chassisnummer af te sluiten.
De autopapieren
De juiste autopapieren zijn van groot belang. Het is nodig om de originele autopapieren te hebben om de auto op een Nederlands kenteken te zetten. In Duitsland is er een Fahrzeugschein en een Fahrzeugbrief. Het zijn twee delen. Let op het chassisnummer op papier en in de auto. Controleer het allemaal goed. Ook moet de CO2 uitstoot kloppen. Op het internet is dit weer te vinden. Controleer (of laat het controleren) de papieren op echtheid. Het is ook belangrijk om te weten of de auto niet gestolen is.
Het koopcontract
Stel een koopcontract op. Controleer alle gegevens van de verkoper. Laat de verkoper aangeven of er een ongeval is geweest met de auto en of het grote reparaties heeft gehad. Zijn er gebreken? Wat is de kilometerstand? Moet er btw betaald worden of is het een marge auto? Laat het anders door een expert even nalopen. Het is beter om vooraf helderheid te hebben dan achteraf een probleem. Toch? Lees het daarom altijd vaker dan slechts één keer door.
Gebruik het gezonde verstand
Natuurlijk is het ook belangrijk om het gezonde verstand te gebruiken. Wijkt de prijs veel af van de gemiddelde prijs van een auto? Wanneer een deal te mooi is om waar te zijn is dit vaak het geval. Vraag ook welke garanties er gelden en wat de mogelijkheden zijn. Door goed op te letten is het mogelijk om een dure vergissing te voorkomen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.
Over de Auteur
Maartje van SEO-ondersteuning beantwoordt belangrijke lezersvraagstukken. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het importeren van een auto.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen