Ben je verplicht om je scooter te verzekeren? - Artikelpost

Ben je verplicht om je scooter te verzekeren?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 145 | Aantal woorden: 608 | Datum: | 0 commentaar

In Nederland rijden er zo’n 1,5 miljoen scooters rond. Profiteer jij ook al van de voordelen van een scooter, ten opzichte van een auto? Het brandstofverbruik ligt veel lager, je hoeft geen wegenbelasting te betalen en je kunt met de scooter op meer plekken komen. Maar ben je eigenlijk verplicht om je scooter te verzekeren?

WA scooterverzekering is verplicht
Het antwoord op deze vraag is ja, je bent in Nederland wettelijk verplicht om je scooter te verzekeren. Dit moet je doen zodra het kenteken op jouw naam staat. Je dient minimaal een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die jij met je scooter veroorzaakt aan anderen en aan hun bezittingen. Schade aan jouw scooter of eventuele letselschade bij jou is met deze verzekering niet gedekt. De verzekeraar keert overigens niet uit als je bijvoorbeeld geen geldig rijbewijs hebt, of roekeloos hebt gereden.

WA, beperkt casco of allrisk scooterverzekering?
Je kunt je scooter ook uitgebreider verzekeren dan de wettelijk verplichte WA-verzekering. Je kunt dan kiezen voor beperkt of volledig casco (all risk). Welke dekking je kiest, hangt onder andere af van de leeftijd en waarde van je scooter. En natuurlijk van het bedrag dat je maximaal kunt of wilt besteden. Als je kiest voor een beperkt casco dekking, ben je in veel gevallen ook verzekerd voor bijvoorbeeld diefstal van je scooter (mits je een ART 3 slot had), brand- en stormschade en joyriding. Voor een nieuwe scooter kan het de moeite waard zijn om een all risk/volledig casco dekking af te sluiten. Dan zijn vaak ook botsingen en slippartijen, vandalisme en overige schade aan je scooter verzekerd.

Scooterverzekering vergelijken loont
Op internet kun je diverse websites vinden waar je de premies van verschillende scooterverzekeringen kunt vergelijken. Dit loont echt de moeite. Ook al bespaar je maar enkele tientjes per jaar. Door te vergelijken ben je er zeker van dat je een
goedkope scooterverzekering vindt. Je kunt hier toch beter zelf iets leuks voor doen, dan dat dit geld in de zak van je verzekeraar belandt. Let verder in ieder geval op de dekking, het eventuele eigen risico en beoordelingen van andere klanten.

Over de Auteur

Maartje van SEO-ondersteuning beantwoordt belangrijke lezersvragen. In dit aritkel lees je of je verplicht bent je scooter te verzekeren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo