CHEVROLET BRENGT BESTE VAN HYBRIDE EN ELEKTRISCHE AUTO NAAR BOVEN - Artikel Post - Artikel Marketing

CHEVROLET BRENGT BESTE VAN HYBRIDE EN ELEKTRISCHE AUTO NAAR BOVEN

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: autoliefhebber
Gezien: 1025 | Aantal woorden: 587 | Datum: Fri, 10 Feb 2012 | 0 commentaar

Per februari 2012 rijdt de Chevrolet Volt in Nederland op de weg. Deze wagen combineert het beste van een hybride en een elektrische auto en heeft een eigen energiebron onder de motorkap, die voor een actieradius van 500 kilometer zorgt. De Volt is milieuvriendelijk, haast geluidloos en zuinig in gebruik. Het speelt daarmee in naar het voortdurend groeiende aantal mensen die een milieuvriendelijke, maar tegelijkertijd ook betrouwbare, nieuwe auto kopen.

 

Alhoewel elektrische auto's reeds populair zijn bij een breed en gevarieerd publiek, is men altijd ietwat terughoudend geweest bij de aanschaf ervan. Het idee om onderweg ergens te stranden was nl. voortdurend aanwezig. De Chevrolet Volt daarentegen heeft een nieuw technologisch snufje uitgevonden waardoor situaties als deze vrijwel onmogelijk zijn geworden. De energiezuinige wagen kan nl. met een accu met normale stekker in enkele uren worden opgeladen. Dit zorgt voor een rijvermogen van circa 80 kilometer. Mocht de accu onderweg leegraken, dan schakelt de Volt vrijwel onopgemerkt over naar de motor-generator en wordt de rijcapaciteit uitgebreid naar een totaal van 500 kilometer. Naast technologische vernieuwing voldoet dit model aan de veiligheidsstandaards en heeft het alle noodzakelijk testen voor brand en ongelukken goed doorlopen.

 

"De Volt is een uniek concept, en een belangrijke stap op weg naar elektrische mobiliteit. Geen wereldvreemd product, of een beperkte actieradius, maar een volwaardige middenklasser die uitstekende prestaties levert, praktisch is en waarmee ruim 500 kilometer kan worden gereden zonder te tanken of op te laden. De orderportefeuille voor de Volt is al goedgevuld. In Amerika zijn er al Volt-rijders die nooit of bijna nooit brandstof tanken." aldus Ronald Dubbelman, Algemeen Directeur.

 

Chevrolet Motor Car Company zag haar oprichting in Amerika in 1911 en werd in 1918 door het bedrijf General Motors gekocht. Chevrolet is verantwoordelijk voor het uitvinden van de Sport Utility Vehicle, kortweg SUV. Sinds die tijd produceert de autofabrikant talloze modellen die een breed publiek lijkt aan te trekken, wat terug te zien is in de cijfers: in 2011 werd een recordaantal verkochte auto's bereikt: 4,76 miljoen over de hele wereld. Chevrolet heeft de economische crisis van 2007–2010 doorstaan en heeft met hun nieuwe modellen Volt en de SUV's Captiva en Orlando hoge verwachtingen over hun omzet in het lopende en komende financiële jaar.  Over de Auteur

Als autoliefhebber probeer ik artikelen te schrijven over merken die ik bijzonder vind.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo