FB pix Chevrolet spart kleurrijke dubbelganger van de SPARK - Artikelpost

Chevrolet spart kleurrijke dubbelganger van de SPARK

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1020 | Aantal woorden: 682 | Datum: | 0 commentaar

Dat speelgoedauto's voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden heeft de Engelsman Ian Cook wel bewezen. De kunstenaar uit Solihull, een plaatsje vlakbij Birmingham, werkt nl. niet met penselen, maar met kleine en grotere auto's met afstandsbediening waarmee hij onder meer de Chevrolet Spark een volledige metamorfose geeft. Het idee is gekomen doordat Cook van zijn vriendin een op afstand bestuurbare speelgoedauto cadeau had gegeven en zij erop stond dat hij de auto niet naar zijn werkplaats mee mocht nemen om er vervolgens verf op te knoeien. Dit heeft hij juist wél gedaan en hierdoor ontstond het idee om auto's te gebruiken als penselen bij de creatie van zijn werken. De Brit werkt met canvas en laat zijn de banden van zijn auto's erover rijden zodat er op een subtiele manier verfvlekken op komen.

 

De door Cook ontworpen werken zijn op verschillende openbare plaatsen tentoongesteld: winkelcentra, bekende monumenten en op de voorpagina van enkele tijdschriften. Ook de Chevrolet Spark, die de bijnaam 'SpART' heeft gekregen, is volgens Cook een uitstekend voorbeeld hoe kunst voor een breed publiek toegankelijk kan worden gemaakt. Bij het langs zien rijden van de SpART begint men automatisch over de auto te praten en brengt het menige gevoelens naar boven. De artiest heeft sinds de creatie van de Camaro Concept in 2008 twaalf ontwerpen voor Chevrolet uitgevoerd.

 

''Ik geloof sterk dat het proces van artistieke creatie voor iedereen toegankelijk moet zijn en heersende opvattingen over kunst uit moet dagen voor andere invalshoeken. Met zijn levendige kleuren en aantrekkingskracht op jonge mensen, spreekt de SpART iedereen direct aan die hem ziet, waardoor mensen er over beginnen te praten." aldus Ian Cook.

 

Chevrolet Motor Car Company zag haar oprichting in Amerika in 1911 en werd in 1918 door het bedrijf General Motors gekocht. Chevrolet is verantwoordelijk voor het uitvinden van de Sport Utility Vehicle, kortweg SUV. Sinds die tijd produceert de autofabrikant meerdere modellen dan slechts crossovers. Dit trekt een breed publiek aan, wat terug te zien is in de cijfers: in 2011 werd een recordaantal verkochte auto's bereikt: 4,76 miljoen over de hele wereld. D.m.v. voortdurende acties is de fabrikant voor velen eerste keuze bij het kiezen van een auto aanbieding. Chevrolet heeft de economische crisis van enkele jaar geleden doorstaan en heeft hoge verwachtingen wat betreft hun omzet in het lopende jaar.

 Over de Auteur

Als autoliefhebber probeer ik artikelen te schrijven over merken die ik bijzonder vind. En met Chevrolet als favoriet.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo