DAF schoeft productie vrachtwagens op van 140 naar 174 per dag - Artikel Post - Artikel Marketing

DAF schoeft productie vrachtwagens op van 140 naar 174 per dag

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 483 | Aantal woorden: 434 | Datum: | 0 commentaar

 

 

De verhoging van de vrachtwagenproductie vindt in verschillende fasen plaats. In eerste instantie wordt de productie verhoogt van 140 naar 156 trucks per dag. Dit wenst DAF te realiseren vanaf 20 april. Vanaf 1 juni wordt de productie verder omhoog geschroefd van 156 naar 174 vrachtwagens per dag. Dit heeft en positief effect op de werkgelegenheid bij DAF trucks. Bij de eerste verhoging worden 160 banen gecreeërd, bij de tweede verhoging komen daar nog eens 260 banen bij. Tezamen dus goed voor 400 extra banen in de fabriek in Eindhoven en de fabriek in het Belgische Westerlo, waar de cabines en assen worden geproduceerd. Het merendeel van de werknemers, ongeveer ¾ deel  zal in Eindhoven in de fabriek komen te staan. De overige werknemers, ongeveer 80-100,  wordt in Westerlo gestationeerd.

De reden voor deze productieverhoging is de aantrekkende economie in Europa waardoor er weer meer vraag is naar transport en vrachtwagens.  Eerder dit jaar in januari hadden ze de productie van vrachtwagens verminderd van 164 vrachtwagens naar 140 vrachtwagens. Dit vanwege de situatie in Rusland en Oost-Europa. DAF heeft vorig jaar ook 13% minder winst gemaakt dan vorig jaar, mede door deze situatie in Oost-Europa. Een andere reden voor de verhoging van de productie is dat de nieuwere modellen van DAF heel goed zijn bevallen op de markt. Deze zijn verbeterd, rijden zuiniger en hebben een euro-6 label.

DAF is niet de enige die in de verkopen een stijging verwacht. Uit navraag blijkt dat bij BAS Trucks, de grootste officiële dealer naast DAF, meer verkopen in en buiten Europa verwacht.

Alhoewel DAF voornamelijk inzet op de verkoop van euro 6 trucks, is bij de officiële dealer van DAF trucks voornamelijk ingezet op de verkoop van Euro 5 en Euro 3 DAF Trucks.

Het belooft dus een mooi jaar te worden voor DAF en belangrijke partners/dealers van DAF trucks. Dit is op zijn beurt weer goed voor de werkgelegenheid en dus voor de economie in zijn geheel. Al met al goed economisch nieuws voor Nederland.Over de Auteur

Een beginnend blogger, die voornamelijk over Transport praat.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[165 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[140 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo