De 3 gevaarlijkste kruispunten van Zwolle - Artikel Post - Artikel Marketing

De 3 gevaarlijkste kruispunten van Zwolle

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 118 | Aantal woorden: 427 | Datum: | 0 commentaar

Zwolle is één van de grootste steden van het Noorden. Met ruim 125.000 inwoners is er daarom dagelijks veel verkeer op de weg te vinden. Auto’s, fietsers, bussen, vrachtwagens. Het is altijd een dolle boel. Volg je nu autorijles in Zwolle? Dan krijg je vast en zeker met drukke kruispunten te maken. Gelukkig maar, want zo weet je straks precies hoe je ermee om moet gaan. Maar waar vind je de gevaarlijkste wegsituaties? Je leest het in deze blog.

1. Rotonde Burgemeester Roelenweg / Pannekoekendijk / Schuttevaerkade

De gevaarlijkste rotonde van Zwolle verbindt drie belangrijke wegen rondom het centrum, namelijk: de Burgemeester Roelenweg, de Pannekoekendijk en de Schuttevaerkade. Dat juist dit kruispunt voor zoveel ongelukken zorgt is geen verrassing. Bestuurders horen hier voorrang te verlenen aan fietsers en voetgangers. Iets wat niet in ieder stad gebruikelijk is. Toch krijgen buitenstaanders direct na de snelweg met deze ongebruikelijke situatie te maken. Met alle gevolgen van dien!

2. Afrit A28 / Burgemeester Roelenweg / Nijverheidstraat

Zeker in de spits is en blijft het een moeilijk punt. Rijd je vaker vanuit Meppel het centrum van Zwolle binnen? Dan weet je dat het bij afrit 19 altijd ontzettend druk is. In een rijtje staan de automobilisten te wachten totdat ze dan wel links of rechts de Burgemeester Roelenweg op kunnen rijden. Omdat er maar ruimte is voor één auto op het middenvlak, gaat dit echter mondjesmaat. Een gefrustreerde weggebruiker met haast of een onoplettende seconde en je hebt een ongeluk.

3. Frankhuizerallee / Hasselterweg / Westenholterallee

Een plek waar provinciale wegen met het stedelijke verkeer in aanraking komen, is vrijwel nooit zonder risico. Dit is ook het geval bij de N331 (Westenholterallee en Hasselterweg) en de Frankhuizerallee. Het maakt niet uit hoeveel stoplichten je hier plaatst. Op dit punt is het regelmatig raak. Even niet opletten of toch snel door rood rijden. Met zoveel wegen die uitkomen op dit punt is dat niet zonder gevolgen.

Dichtbevolkte gebieden betekenen veel verkeer en gevaarlijke situaties. Dit is ook zeker in Zwolle het geval. Van afrit 19 tot het knooppunt in Westenholte: als automobilist moet je altijd op onverwachte toestanden berekend zijn. Een vaardigheid die je - gelukkig - tijdens jouw autorijlessen aangeleerd zult krijgen.Over de Auteur

Specialist in rijonderwijs in en rondom Zwolle

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo