FB pix De nieuwe DSG van Volkswagen - Artikelpost

De nieuwe DSG van Volkswagen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1382 | Aantal woorden: 364 | Datum: | 0 commentaar

Als eerste fabrikant lanceerde Volkswagen in 2003 DSG (Direct Shift Gearbox) . Dankzij de DSG techniek  is het mogelijk om te schakelen zonder onderbreking van de trekkracht. Dit is te vergelijken met de werking van een automaat, maar op het moment dat je hier het gas krachtig intrapt, voel je de DSG wel schakelen, in tegenstelling tot een automaat. Dit is ook te omschrijven als twee versnellingsbakken in een. De even versnellingen liggen op de ene as en de oneven versnellingen liggen op de andere. Dankzij de ingebouwde dubbele koppeling is het mogelijk om vrijwel ononderbroken versnellingen te wisselen. Oftewel: bij het schakelen wordt voor de aandrijving van de wielen overgestapt van de ene naar de andere koppeling waarvan de computer de volgende versnelling al heeft ingeschakeld. Dit maakt dat het wisselen van versnellingen zeer comfortabel aanvoelt. Daarnaast is de DSG-transmissie Hill Assist standaard. Dit houdt na het loslaten van de (voet)rem de remdruk een moment vast. Dit voorkomt dat de auto onbedoeld naar beneden rijdt.

DSG slaat aan

Sinds 2003 heeft Volkswagen de DSG verfijnd, waardoor het schakelingssysteem nu 7 versnellingen telt waar het voorheen 6 versnellingen had. Het effect is duidelijk zichtbaar; de zeventraps DSG maakt de Volkswagen auto’s sneller en zuiniger. Om deze reden kiezen steeds meer Volkswagenrijders voor een DSG-transmissie. Meer dan 9% van de Golfrijders, 12% van de Passatrijders en bijna 1 op 5 Touranrijders kopen hun Volkswagen met een DSG-transmissie. De voordelen zijn dan ook wel heel duidelijk: soepele schakelen, betere prestaties en een gunstiger verbruik.Over de Auteur

DSG is het nieuwe schakelen en daarom is er een stukje aan gewijd. Het is een nieuwe techniek en daarom zult u het niet zo snel aantreffen bij de Volkswagen occasions.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo