De regels van voorzichtigheid onderweg in de zomer - Artikelpost

De regels van voorzichtigheid onderweg in de zomer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 690 | Aantal woorden: 525 | Datum: | 0 commentaar

 

Vanwege de economische crisis proberen veel mensen geld te besparen op alle mogelijke manieren. Auto-onderhoud is daar geen uitzondering in. Van goedkope banden tot goedkope auto-onderdelen, bestuurders zijn altijd op zoek naar de beste prijs om hun auto te onderhouden.

In de afgelopen jaren heeft de auto-industrie onvermoeibaar gewerkt om een groot aantal technologische ontwikkelingen tot stand te brengen, die voor veiligheid zorgen zonder dat de aanschaf onmogelijk is qua prijs. Denk bijvoorbeeld aan het ABS-remsysteem en de plaatsing van sensoren die ongelukken kunnen voorkomen. Maar we dragen zelf ook een groot deel van de verantwoordelijkheden voor veiligheid, vooral betreffende het vervangen van onderdelen of correct weggebruik.

Voorkomen is beter dan genezen

De zomer is een vrij moeilijke tijd voor autorijden. Tijdens dit seizoen neemt het wegverkeer aanzienlijk toe, is er meer zonlicht aanwezig en hebben we de neiging om langere afstanden af te leggen met als gevolg dat we vermoeid raken. Tel daar bij op de hoge temperaturen in de auto die invloed hebben op de oplettendheid van de bestuurder en dan begrijp je dat het nodig is om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen.

Hier zijn een paar standaard voorzorgsmaatregelen voor autorijden in de zomer:

  1. Draag altijd een zonnebril om lichtreflecties te voorkomen, zodat je niet per ongeluk de controle verliest tijdens het autorijden.
  2. Neem pauzes om je batterijen op te laden of zelfs een dutje te doen. Vergeet niet dat de warmte vaak slaperigheid veroorzaakt, wat in de zomer veel ongelukken oplevert. Daarom wordt het ook aanbevolen om de airconditioning op een aangename temperatuur te zetten.
  3. Rust minimaal een half uur na het eten. In deze periode zijn je reflexen namelijk langzamer.
  4. Drink veel vocht om gehydrateerd te blijven. Uitdroging beïnvloedt namelijk onze visuele waarneming en vermindert onze reactiesnelheid.
  5. Wanneer je lange afstanden aflegt, is het een goed idee om een kopje koffie te drinken. Dit stimuleert het zenuwstelsel en helpt u wakker te blijven en alert te reageren.
  6. Drink geen alcohol. Dit verandert onze waarneming, stimuleert roekeloos rijgedrag en maakt de reflexen zelfs langzamer.
  7. Zoek uit wat de drukke wegen zijn, zodat je eventueel alternatieve routes kan nemen.Banden: Een belangrijke factor voor de verkeersveiligheid

Naast de voorzorgsmaatregelen tijdens het rijden, zijn er andere essentiële aspecten met betrekking tot auto-onderhoud. Zo kunnen hoge temperaturen de banden beschadigen, vooral wanneer ze versleten zijn of niet gemaakt zijn van duurzame rubber. Hierdoor wordt de snelheid en scherpte van de remweg beïnvloed met alle risico’s van dien. Dus als je goedkope banden gaat kopen, zorg er dan voor dat deze aan de Europese normen voldoen. 

Over de Auteur

POPGOM, gesticht in 2008, is gespecialiseerd in de online verkoop van banden. Bij POPGOM kun je banden kopen en laten monteren. POPGOM biedt je een breed gamma van merken en modellen waarbij geprofiteerd wordt van de goedkope internet distributie, dus aan zeer voordelige prijzen!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[349 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[116 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo