Een auto kopen, huren, leasen of delen? Lees wat de voordelen van deze opties zijn. - Artikel Post - Artikel Marketing

Een auto kopen, huren, leasen of delen? Lees wat de voordelen van deze opties zijn.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 140 | Aantal woorden: 842 | Datum: | 0 commentaar

Heb je een auto nodig maar is het niet direct mogelijk om een grote uitgave te doen? Dan is het ook mogelijk om een auto te huren, te leasen en ja, zelfs te delen. Welke optie het beste bij jou past, is afhankelijk van de reden dat je een auto nodig hebt en je persoonlijke situatie en wensen. In dit artikel laten we je de verschillen tussen alle mogelijkheden zien en leggen we je uit wat de voordelen hiervan zijn.

De voordelen van een eigen auto kopen

Kies je ervoor om een auto te kopen? Dan is de auto jouw bezit en hoef je geen verantwoording aan een ander af te leggen. Jij bent dan ook de enige die beslist wat hiermee gebeurt. Het is niet nodig om rekening met een andere gebruiker te houden en dit geeft je alle vrijheid. Gebruik je de auto om op het werk te komen? Dan krijg je hier bij de meeste werkgevers een reisvergoeding voor.

De voordelen van een auto huren

Huren is een goede optie wanneer je de auto voor een korte tijd nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie of een lang weekend weg. Het voordeel is dat je alleen maar betaalt als je de auto echt nodig hebt. Wil je de auto niet huren voor een korte maar voor een lange tijd? Overweeg dan om een auto te leasen of te delen.

De voordelen van een deelauto

Een deelauto is een auto die je deelt met andere bewoners in de wijk. Er zijn altijd genoeg auto’s beschikbaar dus er is altijd vervoer wanneer dit nodig is. Toch betaal je alleen maar voor het gebruik van de deelauto. Je betaalt dus nooit teveel en dit scheelt veel in de portemonnee. Een deelauto is niet alleen goedkoper dan een eigen auto maar heeft nog veel meer voordelen. Zo is de auto altijd schoon en hoeft er niet getankt te worden. Hiernaast is een auto delen met andere mensen ook nog eens beter voor het milieu.

Wil je een auto leasen? Dit zijn de voordelen van private lease

Bij private lease weet je van tevoren precies wat je kwijt bent. Tijdens het opstellen van het contract is er dan ook al een vast maandbedrag afgesproken. Er zijn geen onvoorzienbare kosten want bij private lease zijn de kosten voor onderhoud of reparatie voor de leasemaatschappij. Wel is er een eigen risico voor eventuele schades die je maakt. Een ander voordeel van private lease is dat je geen groot geldbedrag gespaard hoeft te hebben. Wel ga je voor een aantal jaren een financiële verplichting aan.Over de Auteur

Deze auteur schrijft graag over auto's

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo