Dit komt er kijken bij de aanschaf van een auto - Artikelpost

Dit komt er kijken bij de aanschaf van een auto

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 175 | Aantal woorden: 896 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer er een auto gekocht wordt is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zeker als iemand niet zoveel verstand heeft van het kopen van een auto is het slim om vooraf een aantal zaken te controleren. Maar wat? Zal de vraag dan zijn. In dit artikel geven we graag een aantal tips om je te helpen. Een proefrit is een goede start. Er zijn echter ook een aantal andere zaken om op te letten. Laten we snel van start gaan. 
De proefrit

Wanneer een mooie auto gevonden is, is het tijd om een proefrit te maken. Maak een afspraak. Loop een keer rond om de auto om te kijken in welke staat hij is. Kijk of de binnenkant mooi schoon is. Wat is de impressie van de auto? Gooi de motorkap nog even open en bekijk hoe het er hier uitziet. Vervolgens is het goed om de motor even te starten en goed te luisteren. Zijn er vreemde geluiden? HIerna is het tijd om een ritje te maken. Ga niet alleen over de wegen in de stad, maar ook over de snelweg. Hoe schakelt de auto? Welke indruk krijg je van de auto? Hoe is het remmen? Zitten de stoelen lekker? Het is belangrijk om een goed idee te krijgen van de auto. 


De verzekering en belasting 

Kijk vooraf ook even hoe de verzekering is van de auto. Het berekenen van een autoverzekering is vaak in een handomdraai te doen. Het is wel belangrijk om te weten hoe hoog de no-claim is. Vervolgens kan de autoverzekering berekend worden. Ook is het verstandig om vooraf te ontdekken welke kosten er zijn voor de wegenbelasting. Hoe zwaarder de auto is, hoe meer wegenbelasting er betaald moet worden. Het is goed om dit te weten voordat de auto gekocht wordt. 


Een aankoopkeuring

Het is goed om de hele auto technisch te laten keuren. Vaak zijn er zaken die een expert snel naar boven haalt. Ze weten waar ze op moeten letten en wat er regelmatig kapot kan gaan. Ze kunnen tevens een advies uitbrengen over de aankoopprijs. Het is hierdoor een slimme set. Het is nu duidelijk of de auto technisch goed is en daarnaast is het ook handig om een idee te krijgen van de prijs. Het onderhandelen is ook een kunst. 


Het onderhandelen 

Kies ervoor om niet de hoofdprijs te betalen voor de auto die je gaat kopen. Wanneer je een auto inruilt is het ook goed om te kijken wat je hiervoor terugkrijgt. Onderhandel altijd over de prijs. Biedt onder de prijs die je graag zou betalen. De verkoper zal vaak proberen voet bij stuk te houden. Door hier dus strategisch mee te starten is het mogelijk om geld te besparen. Start ermee om de persoon een lagere prijs te laten aanbieden. Vraag of ze de prijs iets beter kunnen maken. Pas daarna doet de koper een bod. Hierna kan er nog even heen en weer geboden weer. Het is een spel waarbij iedereen zich een winnaar moet voelen. 

 

 


Over de Auteur

Particulier die graag zijn kennis deelt

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[304 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[182 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo