Dromen van een eigen auto - Artikel Post - Artikel Marketing

Dromen van een eigen auto

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Verbeek
Gezien: 426 | Aantal woorden: 496 | Datum: Thu, 20 Feb 2014 | 0 commentaar

Ben je het ook zo zat om steeds door de regen naar je werk of school te moeten fietsen ? En stelt het openbaar vervoer je ook vaker teleur dan dat ze op tijd komen? Met je eigen auto op pad zou de uitkomst zijn. Tot voor kort moest je nog wachten tot je 18e verjaardag om te kunnen beginnen met de rijlessen. Nu kun je al beginnen als je 16,5 jaar geworden bent. Waar wacht je nog op?

De rijschool kiezen

Waar je als eerste naar op zoek gaat is een geschikte rijschool bij jou in de buurt. Waarschijnlijk heb je goede tips gekregen van familie of vrienden en weet je zo ongeveer wel ke rijschool het gaat worden. Mocht je dat nog niet weten dan biedt het internet uitkomst. Vergelijk bijvoorbeeld de prijzen per les of het slagingspercentage en je bepaalt dan welke je kiest.

De eerste keer de weg op

Ben je nog niet zo zelfverzekerd  dan kun je er voor kiezen om eerst een proefles te nemen. Op basis daarvan kan de instructeur al snel een inschatting maken hoeveel lessen hij denkt dat je nodig gaat hebben. Met dat inzicht krijg je ook meteen een indicatie van het kostenplaatje en heb je een rijopleiding op maat voor jouw situatie.

Theorie oefenen

Naast het praktijkexamen dat je uiteindelijk moet halen krijg je ook een theorieexamen. Het is verstandig om als je begint met lessen meteen te gaan oefenen met de theorie. Dit kan via een boek of met behulp van online trainingen. Via de laatste manier kun je online proefexamens maken en zie je snel op welke punten je nog verbeteren. Zodra de rij-instructeur denkt dat je de auto beheerst en jij de theorie op zak hebt kan het examen aangevraagd worden.

Examen doen

Dan breekt de grote dag aan, het rijexamen. Zorg dat je goed uitgerust aan het examen begint en probeer vooral kalm te blijven. De instructeur heeft vertrouwen in een goede afloop, want daarom is het examen aangevraagd. Voer rustig de handelingen uit en kijk goed naar het verkeer om je heen. Dan zal alles goedkomen en haal je je rijbewijs zonder probleem.

Geslaagd, en dan?

 

Als alles goed gegaan is en je hebt de uitgestoken hand van de examinator geschud, mag jij je rijbewijs op gaan halen op het gemeentehuis. Misschien dezelfde dag al, meestal enkele dagen later.
Nu is het zaak om geen brokken te maken, dus rijdt voorzichtig en doe geen gekke dingen. Goede reis!

Over de Auteur

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo