Duurzaam vervoer heeft de toekomst - Artikelpost

Duurzaam vervoer heeft de toekomst

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 143 | Aantal woorden: 437 | Datum: | 0 commentaar

Duurzaamheid is een van de meest besproken topics op dit moment. We moeten beter op het milieu letten met z’n allen en we proberen onze zogenaamde ecologische footprint dan ook zo klein mogelijk te houden. Er zijn tal van mogelijkheden waar we een verschil mee kunnen maken en waarin we beter kunnen omgaan met onze planeet. Op het gebied van vervoer kan bijvoorbeeld een zeer grote slag geslagen worden door duurzamer te rijden. Het treinverkeer wordt steeds meer gestimuleerd, omdat dit beter is voor het milieu en ook de elektrische auto’s hebben de toekomst. Naast deze twee alternatieven is de elektrische scooter ook een zeer interessant alternatief vervoersmiddel die nog meerdere voordelen kent dan alleen de milieuvriendelijkheid.

De elektrische scooter is snel, praktisch en financieel aantrekkelijk

Een elektrische scooter heeft zeer veel voordelen ten opzichte van de auto. Met de scooter in de stad manoeuvreer je jezelf eenvoudig tussen het verkeer door en sta je altijd vooraan bij het stoplicht. Een elektrische scooter is dan ook een zeer snel vervoersmiddel die vooral in de drukke dichtbevolkte gebieden een absolute uitkomst is. Naast het feit dat je de files over kan slaan, heb je ook geen problemen met het vinden van een parkeerplek en kun je overal je scooter wel kwijt. De elektrische scooter is daarnaast financieel gezien erg aantrekkelijk, omdat de aanschafwaarde relatief laag is ten opzichte van andere alternatieven zoals de auto en je geen kosten kwijt bent aan zaken zoals benzine of parkeervergunningen.

Elektromotor vergt weinig tot geen onderhoud

De elektrische scooter neemt razendsnel toe in populariteit. Dit type scooter werkt op een accu die eenvoudig binnen een aantal uren kan worden opgeladen. Hoelang er met de scooter gereden kan worden, hangt af van het type accu, het gewicht van de rijder, het rijgedrag en eventuele bagage. Een voordeel aan het gebruik van een elektromotor naast de milieuvriendelijkheid, is dat er vrijwel geen bewegende onderdelen zijn en er hierdoor ook geen slijtage optreedt. Een elektromotor heeft dan ook vrijwel geen onderhoud nodig en ook op dit gebied is de elektrische scooter de beste keuze voor de toekomst. Wanneer je alle voordelen van de elektrische scooter bij elkaar optelt, is het niet ondenkbaar dat over een aantal jaren alle benzine scooters uit het straatbeeld verdwenen zijn.Over de Auteur

Nancy is administratief medewerker bij Fast Furious Scooters, de grootste scooterwinkel van Nederland.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo