Een laadpaal aanschaffen? Waar moet u op letten? - Artikelpost

Een laadpaal aanschaffen? Waar moet u op letten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 425 | Aantal woorden: 437 | Datum: | 0 commentaar

Gaat u binnenkort over op een elektrische auto of op een deels elektrische auto? Dan bent u vast al aan het nadenken over een laadpaal. Tegenwoordig vindt u steeds meer laadpalen bij u in de buurt, ook wel een openbare laadpaal. Het opladen bij een openbare laadpaal is vaak tegen een bepaald tarief. Een van de voordelen hiervan is dat u zelf geen laadpaal hoeft aan te schaffen wat wel zo’n 500 tot 2000 euro kan kosten, echter bevatten deze laadpalen vaak een normale stopcontact, wat het opladen wel langer maakt dan normaal. Heeft u een eigen parkeerplek bij u thuis? Dan is het wellicht aantrekkelijk om een laadpaal aan huis aan te schaffen. Er zijn hier verschillende dingen waar u aan moet denken, allereerst uw energieleverancier, en als tweede wat voor soort laadpaal geschikt is voor uw auto.

De energieleverancier

Wellicht denkt u bij het aanschaffen van een laadpaal niet direct aan uw energieleverancier. Echter kan uw energieleverancier veel voor u betekenen. Zo hebben zij namelijk vaak speciale abonnementen voor mensen die een laadpaal willen aanschaffen. Nuon heeft bijvoorbeeld pakketten waarbij u korting krijgt op thuisladen, maar ook de Essent en Eneco bieden speciale losse laadabonnementen aan. Neem dus vooral met uw energieleverancier contact op en wellicht kunt u tot een goeie deal komen. Daarnaast bieden zij vaak zelf ook laadpalen aan tegen een scherpe prijs en wordt deze vaak ook door de energieleverancier zelf aangesloten tot het energienetwerk. Het opladen van uw auto aan een laadpaal thuis kan dus nog goedkoper uitkomen dan het opladen van uw auto op een openbare terrein.

Mocht u echter geen parkeerplek bij u thuis hebben, dan moet u eerst contact opnemen met de gemeente voor het plaatsen van een laadpaal. Het enige nadeel hiervan is, is dat de laadpaal die dan geplaatst wordt niet alleen voor u is, maar openbaar is en dus door iedereen gebruikt kan worden. Denk dus goed na voor het aanschaffen van een elektrische auto in hoeverre het mogelijk is uw auto thuis of op het werk op te kunnen laden. Zo voorkomt u dat u met een lege accu op de weg strand.

 

 

 Over de Auteur

Laadpaal-thuis.nl is de specialist in laadpalen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo