FB pix Een logistiek proces gaat zo in zijn werk - Artikelpost

Een logistiek proces gaat zo in zijn werk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 340 | Aantal woorden: 763 | Datum: | 0 commentaar

Je kunt het verzendmateriaal ook gebruiken om een bepaalde uitstraling aan je te verzenden product mee te geven. Dit kan door middel van het bedrukken van jouw dozen. Zo behoort het bedrukken van dozen ook tot de mogelijkheden wanneer je bepaald verzendmateriaal gaat uitzoeken. Dozen bedrukken kan soms al in kleine oplages. Hoe ziet een logistiek proces eruit?

Vraag je je als af hoe een bezorgd pakketje voor jouw neus is beland? Bied je zelf producten aan en vraag je je af hoe je deze op in goede staat en op snelle wijze bij consumenten kunt laten belanden? In dit blog bespreken we hoe een logistiek proces eruitziet. In online woordenboeken wordt logistiek omschreven als het proces waarbij ervoor gezorgd wordt dat de juiste items zich op de juiste locatie bevinden, op het juiste moment. Dat alles dient voor minimale kosten te worden gerealiseerd. Het logistiek proces gaat dus om het hele proces van grondstoffen inkopen tot aan het uiteindelijke product bij de eindgebruiker afleveren. Hieronder belichten we een aantal onderdelen binnen dit proces. We zoomen daarbij in op een belangrijk onderdeel; de verpakking van producten.

Logistiek proces & verpakken

Zodra het eindproduct is geproduceerd, is het belangrijk om voor een degelijke verpakking te zorgen. Via een goede (verzend)verpakking kan het product op efficiënte, veilige en nette manier bij de consument afgeleverd worden. Het verpakkingsproces is een onderdeel binnen het logistieke proces, dat geoptimaliseerd kan worden. Denk je bij verpakkingsmateriaal bijvoorbeeld meteen aan saaie kartonnen dozen en verzendenveloppen? Er komt zoveel meer bij verpakkingsmaterialen kijken. Via de juiste verpakkingsmachines zorg je er bijvoorbeeld voor dat productverpakkingen snel en (semi)geautomatiseerd kunnen worden gerealiseerd.

Voorbeeld: heb je te maken met loze ruimte in pakketten? Laat die dan opvullen met behulp van luchtkussentjes. Via een opvulsysteem dat luchtkussens produceert voor in verzenddozen, is dit zo gepiept. Verder kan het logistieke proces worden verbeterd door ladingen met behulp van palletwikkelmachines van een laag folie te voorzien. Zo worden ze beschermd en zijn ze gemakkelijker te verplaatsen.

Je kunt verzendmateriaal ook inzetten om een bepaalde uitstraling aan artikelen die je verzendt, mee te geven. Laat bijvoorbeeld dozen bedrukken wanneer je voor echt uniek verzendmateriaal wilt gaan. Dozen laten bedrukken bij bepaalde leveranciers al in kleine oplages.

Door voor een goede, unieke en veilige verpakking te zorgen, zorg je ervoor dat geproduceerde goederen helemaal ready zijn voor verzending. We hopen je dat je meer te weten bent gekomen over het logistieke proces en over de rol die verpakkingsmateriaal hierin kan spelen.

 Over de Auteur

Lees hier meer over een belangrijk onderdeel in het logistieke proces; de verpakking van producten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo