FB pix Een tweedehands auto financial leasen: waarop letten? - Artikelpost

Een tweedehands auto financial leasen: waarop letten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 252 | Aantal woorden: 801 | Datum: | 0 commentaar

Je bent startende ondernemer en hebt een auto nodig voor je zaak. Voor veel starters is dat hun eerste obstakel als ondernemer. Een auto leasen is doorgaans prijzig! Dan is het fijn om te weten dat het ook goedkoper kan, door een tweedehands auto te leasen. Is dat betrouwbaar? Is dat verstandig? Wel als je het goed aanpakt en samen met de debesteleasedeal.nl daadwerkelijk de beste leasedeal zoekt! We vertellen je hier graag meer over de voordelen en wijzen je op enkele punten waar je op moet letten bij een tweedehands auto financial leasen. 

Een laag budget, maar toch een leaseauto?

Als startende ondernemer is het goed om wat terughoudender te zijn als het gaat om grote investeringen, zoals een auto van de zaak. Aan de andere kant, wil je je onderneming laten groeien en daarvoor is het juist nodig om er geld in te stoppen. Dit is een dilemma waar veel ondernemers mee worstelen. De flexibele leasewereld van vandaag heeft daar een oplossing voor. Je kunt nu namelijk ook een tweedehands auto financial leasen. Iedereen weet dat een tweedehands auto aanschaffen voordeliger is, dan een nieuwe kopen. Dat geldt ook voor een occasion leaseauto. Kortom, met een lager budget kun je op deze manier toch een mooie leaseauto vinden die past bij jouw bedrijf. 

Occasion en nieuw: wat is het verschil?

Logischerwijs, is het verschil dat je occasion financial leaseauto al wat kilometers achter de rug heeft en niet van de fabrieksband komt afrollen. Het belangrijkste verschil is echter dat je voor een nieuwe leaseauto in de eerste jaren de hoogste afschrijfkosten hebt. De eerste eigenaar van jouw occasion financial lease heeft deze kosten al betaalt, waardoor jij nu een lager maandtarief betaalt. Heb je dan ook minder plezier van je auto? Nee hoor, want er zijn prachtige jonge occasions te vinden, waarmee je van dit voordeel kunt genieten. Dit maakt trouwens een tweedehands auto financial leasen interessant voor nog veel meer ondernemers, bijvoorbeeld als je geen waarde hecht aan een gloednieuwe auto of een compleet zelf samengestelde nieuwe auto. 

Nog meer voordelen van een occasion leasen

Een tweedehands auto financial leasen, kan extra financieel voordeel met zich meebrengen. Je betaalt mogelijk minder bijtelling. Terwijl voor nieuwe auto’s de bijtelling regelmatig wordt verhoogd, blijft deze voor gebruikte auto’s hetzelfde. Vanwege de lagere leasekosten, heb je bovendien meer flexibiliteit bij het bepalen van de leasetermijn. Het kan prettig zijn dat je dankzij de kortere looptijd van je occasion financial leasecontract je auto eerder hebt afbetaald, dan in het geval van een nieuwe auto. Merk je dat je onderneming vlot groeit? Dan kun je daarna eenvoudig alsnog een nieuwe leaseauto kiezen. Tot slot, een ander voordeel van een tweedehands auto financial leasen, is dat deze geen levertijd heeft. Je rijdt er zo in weg! 

Een tweedehands auto financial leasen: waarop letten?

Zoals je ziet, zijn er dus heel veel goede redenen om een occasion te leasen via financial lease. Uiteraard zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, namelijk:

Je kunt niet zelf volledig je leaseauto samenstellen.

Je hebt weinig zicht op hoe de vorige eigenaar de auto heeft behandeld.

Check of de auto wel of niet in aanmerking komt voor garantie.

Meestal een kortere garantieperiode.

Auto’s ouder dan vier jaar hebben jaarlijks een APK nodig.

Laat je altijd goed adviseren!

Een passende leaseauto voor je zaak kiezen, gaat niet over één nacht ijs. Het is essentieel dat je een auto kiest, die aansluit bij jouw wensen en jouw bedrijfsvoering. Heb je iets minder te besteden als het gaat om een leaseauto, dan is een tweedehands auto financial leasen meestal een uitstekende oplossing. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, is het verstandig om de raad en daad van een lease-expert in te schakelen. Over de Auteur

Als leaseadviseur deel ik graag mijn kennis in blogs waarin ik handige tips en tricks opschrijf.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Legal Aspects of Equipment Leasing in Latin America
Legal Aspects of Equipment Leasing in Latin America

€ 284,99
Toon product

PureData World Summary 2642 - Office Machinery & Equipment Rental & Leasing Revenues World Summary
PureData World Summary 2642 - Office Machinery & Equipment Rental & Leasing Revenues World Summary

€ 99,00
Toon product

Improvement of Management Functions Within IMC Leasing
Improvement of Management Functions Within IMC Leasing

€ 51,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo