FB pix Een veilig magazijn - Artikelpost

Een veilig magazijn

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1411 | Aantal woorden: 379 | Datum: | 0 commentaar

 

Het is voor werknemers cruciaal dat zij de veiligheid van hun werknemers kunnen garanderen. Voor werknemers in een magazijn kan dit lastig zijn, omdat het nou eenmaal een risicovolle omgeving is. Er wordt gewerkt met machines, grote pakketten en op grote hoogtes. Toch is het mogelijk om met simpele maatregelen en logisch nadenken een magazijn een stuk veiliger te maken en ongelukken te voorkomen.

Indeling

De grootste aanpassing zit vaak in de indeling van het magazijn. Zorg voor genoeg ruimte tussen de stellingen, waardoor de kans op het aanrijden van stellingen verminderd wordt. Plaats ook aanrijbeveiliging om de schade te beperken mocht het toch mis gaan.

Wanneer de gangpaden breed genoeg zijn kunnen gescheiden looppaden gecreëerd worden. Deze kunnen gemarkeerd worden met kleuren op de grond. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de werknemers een goed overzicht hebben. Zorg er bijvoorbeeld voor dat zij tijdig de hoek om kunnen kijken of er iemand anders aankomt. Op plekken waar dit lastig is kunnen bolle spiegels en waarschuwingsborden geplaatst worden.

Door de artikelen die vaak gelijktijdig verzameld moeten worden en/of samen geleverd worden bij elkaar te plaatsen in het magazijn, kunnen de transportafstanden verminderd worden. Ook is het mogelijk om hiermee het aantal kruisende stromen te beperken. Hierdoor wordt het minder waarschijnlijk dat er aanrijdingen tussen heftrucks gebeuren.

Orde

Verder is het natuurlijk erg belangrijk om het magazijn goed opgeruimd te houden. Rommel op de vloeren kan leiden tot struikelpartijen. Ook slordig ingeruimde stellingen vormen een risico, aangezien hier makkelijker artikelen uit kunnen vallen en het de stabiliteit van de stellingen in gedrang brengt. Zorg er voor dat de werknemers hiervan op de hoogte zijn en gezamenlijk het magazijn netjes houden.Over de Auteur

Ik schrijf over diverse interessante onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo