FB pix Financiële crisis boost occasion lease - Artikelpost

Financiële crisis boost occasion lease

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1133 | Aantal woorden: 411 | Datum: | 0 commentaar

 

Dankzij de onrust in de internationale economieën geven ook consumenten en het MKB niet graag meer grote bedragen in één keer uit en kiezen daardoor steeds vaker het leasen van een occasion. Hierbij betaalt men een vast bedrag per maand waarvoor men in een vrij recente, doch gebruikte auto mag rijden, waarbij onderhoud, wegenbelasting en verzekering door de occasion leasemaatschappij geregeld en betaald worden. In 2011 zag men een groei van 11% in het leasen van occasions. In het eerste kwartaal 2012 komt hier nog eens 4 procent bij. Verschillende leasemaatschappijen melden een golf van ingeleverde leaseauto’s, wat het aanbod van te leasen occasions sterk verbreedt. Vooral zuinige auto’s zijn op dit moment een hot topic en in grote getale beschikbaar.

Wat is occasion lease?

Bij occasion lease least men een reeds gebruikte auto. Deze auto al een keer geleasd door een eerste eigenaar. Men heeft gemerkt dat er markt is voor een goedkoper segment in de autolease, namelijk occasion lease. Deze vorm van lease kan goedkoper aangeboden worden omdat er op flink wat zaken geld bespaard wordt. Het merendeel van de kostenbesparing zit hem in het feit dat de grootste afschrijving reeds geweest is. Dit vindt namelijk plaats in de eerste paar jaren van een leasetermijn.

Waarom u zou kiezen voor occasion lease

Occasion lease is een zeer aantrekkelijk alternatief voor het kopen van een auto of het leasen van een nieuwe auto, voor zowel MKB’ers als consumenten. Men rijdt in een vrij recente auto die weinig onderhoud nodig heeft en bovendien dankzij de modernste technieken zeer zuinig is. Occasion leasecontracten zijn een stuk flexibeler dan standaard leasecontracten en zelfs shortlease om een autoloze periode (bijvoorbeeld tussen twee leasecontracten) te overbruggen is vaak mogelijk. Daarnaast biedt het ten opzichte van het kopen van een auto een stukje zekerheid, doordat alle mogelijke onderhoudskosten door de leasemaatschappij betaald worden.Over de Auteur

Reeds 3 jaar actief in de autobranche en autodidactisch expert op het gebied van leasen van auto's

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo