FB pix Geld besparen door een auto te importeren - Artikelpost

Geld besparen door een auto te importeren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1403 | Aantal woorden: 506 | Datum: | 0 commentaar

Door het Nederlandse belastingstelsel kan voor een Nederlandse tweedehands auto vaak in het buitenland een goedkoper (en soms kwalitatief beter) alternatief gevonden worden. Je moet alleen wel weten wat je zoekt, waar je het zoekt en hoe je de auto het beste kunt importeren. Hieronder vind je zes stappen die je in je achterhoofd moet houden bij het vanuit het buitenland naar Nederland halen van een nieuwe auto. Lees het uitgebreide stappenplan voor een auto invoeren.

Stap 1: de auto zoeken

Allereerst zul je de auto moeten kiezen die je wilt aanschaffen. De auto moet kwalitatief goed zijn, passen bij je wensen en aan het eind van het importtraject moet de auto niet te duur worden. Anders heeft het geen zin om de auto uit het buitenland te halen. Online zijn er veel buitenlandse dealers te vinden.

Stap 2: BPM berekenen

BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een bedrag dat de Nederlandse overheid heft over nieuwe personenauto's en motorrijwielen. Ook over (tweedehands) auto's uit het buitenland wordt BPM geheven. Lees over de hoogte van het bedrag en meer op de pagina “Auto importeren: BPM berekenen”.  

Stap 3: de auto kopen

Het is aan te raden om de auto onafhankelijk te laten keuren voor hem daadwerkelijk te kopen. Ook een koopcontract tussen jou en de dealer is geen overbodige luxe.

Stap 4: de auto vervoeren

Je mag in Nederland niet rijden met een uit het buitenland (behalve België) afkomstige auto voordat de auto door de keuring van de RDW is gegaan (uitzonderingen zijn het tijdelijk kenteken op dag van keuring en wanneer de auto meeverhuist als boedel). Je zult de auto op een andere manier moeten vervoeren. Dit kan bijvoorbeeld met een aanhanger of ingehuurd transportbedrijf. Lees ook hierover meer in het uitgebreide stappenplan voor een auto invoeren.

Stap 5: Nederlands kenteken aanvragen

Om een Nederlands kenteken op je voertuig te kunnen zetten, moet de auto eerst gekeurd worden door de RDW. Om dit te kunnen doen, moet je een afspraak maken en de verwijderingsbijdrage voor de auto voldoen. Als je graag met de auto zelf naar de keuring wilt rijden, vergeet dan niet ook het tijdelijke kenteken aan te vragen.

Stap 6: BPM-aangifte doen

Als de auto is goedgekeurd, kun je met een speciaal formulier de BPM-aangifte doen. Als je het bedrag hebt voldaan, wordt het kenteken aangevraagd. Meestal duurt het een week voordat je je kenteken hebt.

Meer informatie

Door een auto te importeren, kun je fors besparen. Lees er meer over op: www.goedkoop-auto-importeren.nl.Over de Auteur

Menno van Leeuwen houdt niet van het betalen van het betalen van te veel geld voor een auto. Hij heeft zijn auto uit Duitsland gehaald en zo enkele duizenden euro's bespaard.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo