Hoe een boot laten overwinteren? - Artikelpost

Hoe een boot laten overwinteren?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 48 | Aantal woorden: 631 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer je recent een mooie tweedehands boot hebt gekocht, dan is het volkomen te begrijpen dat je hier ontzettend zuinig op bent. Dit is maar goed ook aangezien een boot niet iets is dat je ieder jaar opnieuw wilt kopen. Het boot onderhoud is daardoor iets dat jij graag voor lief neemt om in de zomer weer een heerlijk rondje te kunnen varen over het water. Toch is het regelmatig onderhouden van jouw boot niet voldoende om een lange levensduur te kunnen garanderen. Dit is immers ook geheel afhankelijk van hoe jij je boot laat overwinteren. Maar hoe laat je een boot nou precies overwinteren? Lees snel verder en wie weet spendeer jij dit najaar meer tijd aan het winterklaar maken van jouw boot!

Boot stallen in een overdekte jachthaven

De meest vertrouwde manier van winterstalling is in een professionele jachthaven. Hier staat jouw boot namelijk niet alleen in een overdekte ruimte, maar is de boot ook direct beschermd tegen eventuele diefstal. Niet voor niets is de winterstalling bij een jachthaven al jaren mateloos populair onder botenbezitters. Desondanks is het belangrijk om te weten dat er enkele nadelen hiervoor te benoemen zijn. Een winterstalling bij een jachthaven brengt extra kosten met zich mee en kan daardoor duurder uitvallen dan je waarschijnlijk vooraf in gedachten had. Daarnaast is het niet bij iedere jachthaven toegestaan om daar zelfstandig onderhoud uit te voeren. Hierdoor is het te adviseren om voorafgaand aan de winterstalling van jouw boot te vragen of het toegestaan is om zelfstandig aan je boot te werken op de desbetreffende locatie. Als laatste kan er in een jachthaven schade ontstaan in de vorm van een brand, storm of verkeerd stutten.

In het water laten overwinteren

Wil je liever besparen op de kosten voor de winterstalling bij een jachthaven? Dan kan je ervoor kiezen om jouw boot buiten te laten overwinteren. Behalve de besparing op de stallingskosten brengt dit de mogelijkheid met zich mee dat je langer kunt genieten van het vaarseizoen. Hierdoor kan jij met gemak op de zonnige najaar dagen nog eens de golven trotseren. Bovendien heb je zelf volledig in handen wanneer jij onderhoud wilt uitvoeren aan jouw boot. Toch is het belangrijk om te weten dat het laten overwinteren in het water ervoor kan zorgen dat jouw boot beschadigd. Om dit te voorkomen kan je ieder jaar voorzorgsmaatregelen nemen. Hierbij kan je onder andere denken aan het afsluiten van alle kranen en alle slangen ijsvrij maken.

Schade tijdens winterstalling claimen bij de verzekering

Wanneer er onverwachts toch schade is ontstaan aan jouw boot tijdens de winterstalling, dan is het mogelijk om deze schade te claimen bij je verzekering. Om de schade vergoed te krijgen moet je een bootverzekering hebben afgesloten waarbij brand en diefstal zijn meeverzekerd. Daarnaast wordt vorstschade in vrijwel de meeste gevallen alleen uitgekeerd als jouw boot winterklaar is gemaakt door een professionele jachthaven. Denk bij het aanbreken van het einde van het vaarseizoen er dus zeker eens over na om jouw boot te stallen bij een jachthaven. Dit is duurder, maar zorgt er wel voor dat jij het komend seizoen zorgeloos van jouw boot kan genieten!Over de Auteur

Als bootiefhebber geef ik graag handige tips voor het laten overwinteren van je boot.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[349 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[116 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo