FB pix Hoe haalt u voordeel uit een shortlease contract? - Artikelpost

Hoe haalt u voordeel uit een shortlease contract?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 928 | Aantal woorden: 405 | Datum: | 0 commentaar

Shortlease is een vorm van operationele lease waarbij u een auto leasset vanaf een periode van 2 maanden. Op de korte loopduur na, wijkt shortlease nauwelijks af van reguliiere lease. Veel mensen denken dat shortlease automatisch veel duurder is dan reguliere lease en daarom niet uit kan voor hun organisatie. Dit valt in de praktijk vaak erg mee. Hieronder vindt u enkele manieren waarop shortlease uitermate effeciënt kan worden ingezet binnen uw organisatie

Shortlease maakt uw wagenpark flexibel

Bij een regulier leasecontract zit u voor een lange periode vast aan een auto. In veel gevallen is dit niet erg, maar binnen een organisatie waarbij het wagenpark niet altijd wordt gebruikt, leidt dit al snel tot stilstand. Al die maanden dat de auto stilstaat, blijft de meter van uw leasecontract tikken.

Wanneer u bijvoorbeeld een groot project draait met tijdelijke medewerkers, dan kan het ideaal uitpakken om een aantal shortlease auto's in te zetten. U kunt de tijdelijke medewerkers gedurende het project van een auto voorzien en vervolgens het shortlease contract stopzetten. U betaalt dan alleen voor de periode waarin u de auto daadwerkelijk gebruikt ook de leasekosten. Wilt u de auto langer houden? Bij veel leasemaatschijappijen is dit geen enkel probleem. 

Shortlease hoeft vaak niet duur te zijn

Sommige organisaties denken niet aan shortlease omdat ze bang zijn duurder uit te zijn met een shortlease contract. Vaak is dit helemaal niet het geval. Veel shortlease aanbieders zetten zuinige auto's met 14% bijtelling in voor de shortlease. De leaseprijzen van deze auto liggen vaak maar iets boven de maandprijs van een regulier leasecontract.

Hier zit een slimme reden achter; veel leasemaatschappijen gebruiken scherpe shortlease aanbiedingen om het eerste contact met nieuwe klanten te leggen. De winst halen ze niet op het shortlease contract, maar juist op de contracten die ze in de toekomst bij deze klanten kunnen aanbieden. Als ze een Aygo inzetten en de klant is tevreden, dan is de kans groot dat deze klant in de toekomst ook een Audi gaat leasen via een operationeel leasecontract!Over de Auteur

MyShortlease is een onderdeel van Mobility Service Nederland. Mobiliteit en flexibilteit staat centraal bij deze klantgerichte leasemaatschappij.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo