FB pix Hoe kan ik brandstof besparen? - Artikelpost

Hoe kan ik brandstof besparen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1039 | Aantal woorden: 984 | Datum: | 0 commentaar

De brandstofprijzen blijven maar stijgen, dus het is helemaal geen gek idee om hierop te gaan besparen. Maar hoe? Veel manieren van besparen vragen om ander rijgedrag, auto-onderhoud of de omgang met de auto. Hieronder staan een paar manieren weergegeven waarmee brandstof bespaard kan worden.

Besparingstips

·         -Pak voor het afleggen van kortere afstanden de fiets, want korte afstanden zijn juist slechter voor de motor, veroorzaken een grotere vervuiling en hebben een hoog brandstofverbruik.

·         -Een ontspannen bestuurder verbruikt minder benzine. Kijk zo ver mogelijk vooruit om onverwachte en dus stressvolle situaties te voorkomen. Wanneer je vooruit kijkt, kun je ook zoveel mogelijk snelheid behouden omdat je niet ineens vol op de rem moet, wat weer meer brandstof kost.

·         -Wist je dat wanneer je met te zachte banden rijdt, je brandstofverbruik met wel 4% kan toenemen? Het is dus slim om regelmatig de bandenspanning te controleren.

·         -Ecotuning biedt de mogelijkheid om tot 20% op de brandstofkosten te besparen. Door middel van software worden de specifieke instellingen van de auto, die op het verbruik van toepassing zijn, geoptimaliseerd. Voor het beste resultaat laat je ecotuning uitvoeren door een deskundige.

·         -Neem geen onnodige bagage mee, want hoe zwaarder de auto is, des te harder moet de motor werken en des te meer brandstof wordt er verbruikt. Controleer dus regelmatig je kofferbak of je geen onnodige zaken meesjouwt.

·        - Zet de airconditioning alleen aan wanneer het nodig is. Het onnodig inschakelen van airco kost niet alleen brandstof, maar verhoogt ook de CO2 uitstoot.

·         -Wanneer je langer dan een minuut stilstaat, is het aan te raden om de motor af te zetten. Ga dus ook meteen rijden wanneer je de motor gestart hebt.

·         -Is carpoolen naar het werk geen optie? Hierdoor dring je niet alleen het brandstofverbruik terug, maar help je ook mee in de vermindering van files.


Er zijn natuurlijk nog een heleboel tips te bedenken, maar bovenstaande zijn de meest praktische die gemakkelijk na te leven zijn, behalve ecotuning natuurlijk. Dit is juist een ingrijpende oplossing, maar wel met een groots resultaat. Bespaar met het verminderen van je brandstofgebruik niet alleen geld, maar ook het milieu.

Over de Auteur

Coby van Empel helpt graag anderen door middel van het geven van een aantal tips op verschillende vlakken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo