FB pix Hoe kies je best auto-onderdelen? - Artikelpost

Hoe kies je best auto-onderdelen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1400 | Aantal woorden: 435 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer je nieuwe auto-onderdelen nodig hebt, is één van de eerste vragen of je nieuwe of gebruikte onderdelen zult kopen.

Tweedehands auto-onderdelen kopen houdt een aantal risico’s in, maar wellicht krijg je korting op de prijs. Dit in tegenstelling tot gloednieuwe onderdelen, die wellicht duurder zijn. Deze zullen daarentegen langer meegaan en een betere garantie op goed functioneren hebben.

Of je nu nieuwe of tweedehands auto-onderdelen koopt, het belangrijkste is onderdelen te kopen die perfect passen voor het merk, model en de leeftijd van de auto. Het monteren van ongeschikte onderdelen kan serieuze schade berokkenen aan je wagen.

Als je overweegt je wagen in de nabije toekomst te verkopen, loop je het risico de waarde te doen dalen door het gebruiken en mengen van verschillende onderdelen. Je dient op lange termijn ook rekening te houden met de herstel- en de onderhoudsgeschiedenis van de auto voordat je onderdelen vervangt.

Je kunt het risico op ongeschikte onderdelen kopen verminderen, door te leren hoe je de staat van onderdelen zelf kunt inspecteren. Als je toont dat je kennis hebt over de werking van auto’s, weten verkopers of monteurs u minder makkelijk om de tuin te leiden bent. Ditkan je helpen om betere prijzen te krijgen en makkelijker de geschikte onderdelen te vinden.

Meer en meer mensen kopen tegenwoordig auto-onderdelen online. Handig, want zo kun je de onderdelen direct naar huis laten sturen. Het kan natuurlijk ook risico inhouden wanneer je zaken doet met een bedrijf waarvan je de reputatie nog niet kent. Dit kun je echter makkelijk omzeilen door enkel auto-onderdelen te kopen bij gerenommeerde en bekende leveranciers, waar je de nodige garanties krijgt en er een goede regeling bestaat om artikelen terug te sturen of om te ruilen indien nodig.

Niet alle auto-onderdelen zijn geschikt voor herverkoop, denk daarom goed na voordat je tweedehands banden koopt of andere auto-materialen die snel slijtage kunnen vertonen. Wanneer je duurdere auto-onderdelen koopt, zoals motoren en versnellingsbakken, zorg dan voor een profesionnele montage in erkende garages om problemen te vermijden, tenzij je een ervaren monteur bent.

Je vindt alle soorten auto-onderdelen online van verschillende merken en niet enkel onderdelen die onmisbaar zijn voor een auto. 
Over de Auteur

Mister Auto is hét Europese platform bij uitstek voor auto-onderdelen en -accessoires voor particulieren. We zijn aanwezig in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje en Polen.

Alle onderdelen die verkocht worden op MISTER-AUTO.NL zijn gehomologeerd en beantwoorden aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen van de Europese Gemeenschap.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo