Hoe onderhoud ik mijn auto? - Artikel Post - Artikel Marketing

Hoe onderhoud ik mijn auto?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 247 | Aantal woorden: 1029 | Datum: | 0 commentaar

Het is fijn om een auto te hebben. Het geeft je de vrijheid om te gaan en te staan waar je maar wil en wanneer je maar wil. Als je die vrijheid graag wil blijven houden zul je wel je auto goed moeten onderhouden, anders kun je zomaar ergens stil komen te staan met pech.

Het onderhouden van je auto begint al bij het geregeld wassen, poetsen en schoonmaken. Daarnaast is het belangrijk om zo nu en dan de bandenspanning te checken en de olie en andere vloeistoffen te controleren.

Wanneer heeft mijn auto onderhoud nodig?

Zolang je regelmatig onderhoud pleegt aan je auto, zal het een betrouwbaar vervoermiddel blijven. Doe je dat niet, dan gaat het vroeg of laat mis en krijg je pech. Dat is ook het moment dat je een fikse rekening kunt verwachten voor de onderhouds- en reparatiekosten. Met het onderhouden van je auto voorkom je dus onnodige kosten. Er is immers niets zo duur als het verhelpen van achterstallig onderhoud. Bespaar dus nooit op onderhoud aan je auto.

Autofabrikanten geven richtlijnen voor de regelmaat waarop onderhoud gepleegd moet worden. Dat is meestal om de zoveel kilometer. De richtlijnen geven ook aan welke onderdelen gecontroleerd moeten worden en wanneer welke vloeistoffen vervangen moeten worden. Meestal is dat zo iedere 10.000 of 15.000 kilometer. Bij nieuwe auto’s is het soms tot wel 40.000 kilometer.

Grote beurt of kleine beurt?

In de richtlijnen van de fabrikant staat vaak ook of de onderhoudsbeurt een grote of een kleine beurt is. Bij iedere onderhoudsbeurt wordt de motorolie en het oliefilter vervangen. Verder bestaat een onderhoudsbeurt uit het doen van een aantal controles. Bij een grote beurt is het aantal controles uiteraard hoger dan bij een kleine beurt. Veel van die controles komt overeen met de controles tijdens een APK. Je kunt daarom ook je APK met een onderhoudsbeurt combineren. Zo ben je er in een keer weer voor een tijdje vanaf. Als je daarnaast regelmatig je bandenspanning en je oliepeil controleert, blijft je auto in goede conditie.

Welke kosten zijn er voor het onderhoud aan mijn auto?

De kosten voor een grote of een kleine beurt verschillen per garage en dealer. Gemiddeld kun je voor de kleine beurt van een middenklasse auto rekening houden met een bedrag tussen de 150 en 250 euro. Een grote beurt kost tussen de 250 en 500 Euro. Dit is wanneer er niets aan je auto mankeert. Moet een onderdeel vervangen worden, dan zul je ook de kosten krijgen van de arbeid en het onderdeel.

Kan ik mijn auto zelf onderhouden?

Het ligt maar helemaal aan je technische kennis en vaardigheden of je zelf onderhoud kunt doen aan je auto. Daarnaast is het ook wel heel handig om over een eigen ruimte te beschikken waarin je het onderhoud kunt uitvoeren. Tegenwoordig zijn er ook doe-het-zelf garages. Vaak worden die gerund door een automonteur. Deze garages stellen tegen betaling ruimte en gereedschap beschikbaar om zelf reparaties te doen aan je auto. Als je handig bent en weet wat je doet, kun je op deze manier een hoop geld besparen.

 

Hoe fijn het ook is, autorijden blijft een dure hobby. Naast het onderhoud ben je ook geld kwijt aan benzine, belasting en moet je je auto laten verzekeren. Je kunt echter aanzienlijk besparen wanneer even stilstaat bij de vraag:"Hoe onderhoud ik mijn auto en wat kan ik zelf?"Over de Auteur

Schrijf veel artikelen met oog op SEO. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[268 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo