Hoe werkt private lease? - Artikelpost

Hoe werkt private lease?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 377 | Aantal woorden: 512 | Datum: | 0 commentaar

Privé een auto leasen is sterk in opkomst en dat is niet voor niets. In dit artikel leer je hoe private lease werkt en welke voor- en nadelen hier bij komen kijken.

Wat is private lease?

Leasen is goed te vergelijken met lenen. Het grote verschil is dat je met geleend geld kan kopen wat je wilt. Leasen is daarentegen altijd gekoppeld aan een bepaald object. Dat kan een wasmachine zijn, of een laptop. Echter, als we spreken over 'private lease' hebben we het in de volksmond eigenlijk altijd over het leasen van een auto. Door maandelijks een bedrag te betalen aan de leasemaatschappij en je hieraan te commiteren middels een contract, is het mogelijk om een gloednieuwe auto direct in gebruik te nemen. In de overeenkomst leg je vast hoe lang je de auto in gebruik wilt nemen en hoeveel kilometers per jaar je verwacht te rijden. Het leasetarief is onder andere afhankelijk van deze twee factoren (looptijd en kilometrage).

Wat zijn de voordelen van private lease?

Om te beginnen is leasen vrijwel altijd voordeliger dan lenen. Je kan dus tegen een relatief laag maandbedrag rijden in een nieuwe auto naar keuze. Je betaalt een vast bedrag per maand, kostenposten als onderhoud, wegenbelasting en verzekeringen zijn bij de leaseprijs inbegrepen. Dit geeft inzicht in de kosten en je hoeft niet bij elk tripje naar de garage je portemonnee te trekken.

Wat zijn de nadelen van private lease?

Zoals aangegeven bepaal je zelf hoeveel kilometers per jaar je wilt rijden in de auto. Nu kan het natuurlijk gebeuren dat je in een bepaalde periode meer kilometers maakt dan overeengekomen. In dat geval betaal je vaak een additioneel bedrag per kilometer. Ook contractbreuk is kostbaar bij de meeste leasemaatschappijen. Tot slot: als je van plan bent om op korte termijn een huis te kopen kan het verstandig zijn om even geen auto te leasen. Dit heeft namelijk negatieve invloed op de maximaal te verkrijgen hypotheeksom. Een privé leaseauto wordt door het BKR geregistreerd alszijnde een lening. 

Waar kan ik privé een auto leasen?

Er zijn ruim 600 leasemaatschappijen in Nederland. De meest hiervan bieden ook een private lease constructie aan. We raden je aan om altijd te kiezen voor een bekende en gerenommeerde partij. Gezien het enorme aantal aanbieders is het verstandig om de prijzen van alle partijen goed met elkaar te vergelijken. Tip: vergelijk private lease aanbiedingen door gebruik te maken van een vergelijkingssite. Zo vind je gegarandeerd de laagste prijs en het scheelt je een hoop uitzoekwerk.Over de Auteur

Private-lease-aanbiedingen.nl is dé vergelijker op het gebied van private lease. Kies uit ruim 90 auto's, vergelijk de prijzen en lease gegarandeerd voordelig!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo