Machines die worden gebruikt binnen de transport en logistiek - Artikel Post - Artikel Marketing

Machines die worden gebruikt binnen de transport en logistiek

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: sannevermeulen
Gezien: 343 | Aantal woorden: 961 | Datum: Wed, 16 Aug 2017 | 0 commentaar

Binnen de transport en logistiek moet veel gebeuren. Denk aan het vervoer van vracht, het heffen van lasten, het verplaatsen van goederen, onderhoud in magazijnen enzovoorts. Als mensen dit puur op mankracht hadden moeten doen, zou dit nooit lukken. Gelukkig zijn er daarom tegenwoordig genoeg machines die hierbij helpen. We vertellen je over een aantal machines dat wordt gebruikt binnen de transport en logistiek.

Vorkheftrucks
Een vorkheftruck is onmisbaar geworden voor het verplaatsen van goederen in veel fabrieken en magazijnen. Het is een truck die wordt gebruikt om goederen te transporteren door het plaatsen van stalen vorken onder de last. Een chauffeur van een vorkheftruck is niet verplicht om een certificaat te hebben, maar moet wel voldoende kennis hebben om hiermee te kunnen werken. Dit kan veel ongevallen schelen, aangezien deze erg veel voorkomen met heftrucks.

Terminal trekkers
Een terminal trekker is een machine die wordt gebruikt om goederen en containers af en aan te voeren over een overslaglocatie of terminal. Hij wordt vaak gebruikt bij het laden en lossen van schepen en spoorwagons. Het werken met een terminal trekker vereist een goede kennis, zodat ongevallen kunnen worden voorkomen. De chauffeur moet precies weten hoe containers veilig en zonder schade in een transportmiddel kunnen worden gezet.

Container heftrucks
Een container vorkheftruck is een vorkheftruck die is ontworpen om grote containers te tillen en verplaatsen. Hij wordt vaak gebruikt voor het vervoeren van vracht op boten of treinen. Een container heftruck is dus veel groter en zwaarder dan normale vorkheftrucks. Meestal zit hier een zware dieselmotor in die voldoende vermogen heeft om dit werk te kunnen doen.

Hoogwerkers
Een hoogwerker is een verzamelnaam voor alle machines die ervoor zorgen dat er op een bepaalde hoogte veilig kan worden gewerkt. Een hoogwerker wordt vooral gebruikt in magazijnen en fabrieken, in de bouw en door de brandweer. Een hoogwerker heeft een arm die kan scharnieren. Aan het eind van de arm zit een bak. Hoogwerkers worden bijvoorbeeld ook gebruikt om ramen op grotere hoogte te zemen.  

Verreikers
Een verreiker lijkt enorm op een vorkheftruck. Het verschil is dat een verreiker vaak wordt gebruikt op ruw terrein, bijvoorbeeld binnen de agrarische sector. Een verreiker is net als een vorkheftruck een voertuig dat wordt gebruikt voor het tillen en verplaatsen van zware lasten.Over de Auteur

Sanne Vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[381 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo