Nederlanders kiezen steeds vaker voor een importauto - Artikel Post - Artikel Marketing

Nederlanders kiezen steeds vaker voor een importauto

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 175 | Aantal woorden: 911 | Datum: | 0 commentaar

Er worden in Nederland steeds minder nieuwe auto’s verkocht. Nederlanders kiezen er steeds vaker voor om een tweedehands auto aan te schaffen. Maar niet uit Nederland, maar uit het buitenland. Duitsland en België zijn de nummer één en twee landen op de lijst om een tweedehands auto uit te importeren. Ik zet de redenen waarom er steeds minder nieuwe auto’s worden gekocht voor je op een rijtje. Maar ook waarom het zo aantrekkelijk is om een auto te importeren.

Vier redenen waarom er minder nieuwe auto’s worden aangeschaft

Een nieuwe auto aanschaffen is flink prijzig. En als dan ook de regels voor de bijtelling en de belasting die zakelijke rijders moeten betalen als ze de auto ook privé gebruiken flink worden aangescherpt, dan wordt het al gauw minder interessant om een nieuwe auto te kopen. Maar dit is niet de echte reden waarom de verkoop van nieuwe auto’s daalt.

1. Verstedelijking

Auto’s spelen steeds minder een belangrijke rol in ons leven. De steeds groter wordende bevolkingsconcentratie speelt een belangrijke rol, want afstanden worden steeds kleiner en andere vormen van vervoer winnen meer terrein ten opzichte van de auto.

De bevolkingsgroei is vooral in de grote gemeenten duidelijk zichtbaar. Doordat er zoveel mensen in de steden wonen is daar ook het openbaar vervoer beter geregeld. Daarnaast heb je als inwoner van de Randstad een parkeervergunning nodig om je auto te mogen parkeren. Eer dat een parkeervergunning wordt afgegeven zijn er vaak maanden verstreken en dan heb ik het nog niet gehad over de kosten die aan een parkeervergunning zijn verbonden.

In de Randstad zijn deelauto’s een aantrekkelijk alternatief of huur je gewoon een auto.

2. Auto’s worden veel ouder

De auto’s van tegenwoordig gaan vele jaren langer mee dan een aantal jaar terug. Ze zijn minder onderhoudsgevoelig en de kwaliteit is verbeterd. Als je nu voor een nieuwe auto gaat, dan doe je dat over het algemeen, omdat je gewoon weer wat nieuws wilt. De auto, die wordt ingeruild kan eigenlijk nog vele jaren mee.

3. Nederland is een duur land om een auto te bezitten

Nederland is duur als het om auto’s gaat. Niet alleen de aanschafprijs is hoger dan in landen zoals Duitsland en België, maar ook de wegenbelasting, verzekeringen en de brandstofprijzen zijn hoog.

4. Nederland vergrijst

Het aantal ouderen in de Nederlandse maatschappij stijgt en zal de komende jaren alleen maar toenemen. De meeste nieuwe auto’s worden vooral aan 65-plussers verkocht en niet aan de jongeren.

Oma in import auto

Is het dan zo dat Nederlanders door deze redenen minder auto’s kopen? Ik denk het niet. Nederlanders kopen nog steeds veel auto’s, maar geen nieuwe. Jonge mensen kopen een tweedehands auto, omdat ze gewoonweg geen geld hebben om een nieuwe auto aan te schaffen. Het is zelfs zo dat ze hun tweedehands auto helemaal uit Duitsland halen.

Waarom auto-import zo aantrekkelijk is

Duitsland heeft veel jonge, luxe auto’s te koop staan. In Duitsland krijgen fabrieksarbeiders van hun werkgever de luxe aangeboden om tegen een flinke korting een nieuwe auto te kopen. Deze auto is in standaard uitvoering luxer dan in Nederland. Als je in Nederland een soortgelijke auto koopt, moet je bij betalen omdat het onder de opties valt.

Ieder jaar kunnen Duitse fabrieksarbeiders van dit voordeel genieten. Dat is dan ook de reden dat er veel jonge, luxe auto’s op de Duitse markt worden aangeboden. Daarnaast zijn deze auto’s ook nog vele malen goedkoper dan in Nederland, omdat Duitsland geen bpm kent (Bron: easyimport.nl).

Ideaal voor de jongere Nederlandse generatie, want op deze manier krijgen deze jongeren de kans om een luxe auto in hun bezit te hebben, die ook nog eens betaalbaar is voor hen. Maar ook de gezinnen kopen steeds vaker een auto in het buitenland, omdat het gewoon veel voordeliger is. Auto import is nog nooit zo aantrekkelijk geweest dan nu. Miljoenen tweedehands importauto’s schuiven als zoete broodjes over de toonbank.Over de Auteur

Inge van Casteren is werkzaam als administratie medewerkster bij een auto import bedrijf.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[282 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[176 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo