Nieuwe auto kopen? Let hier op bij de aanschaf van een occasion! - Artikelpost

Nieuwe auto kopen? Let hier op bij de aanschaf van een occasion!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 227 | Aantal woorden: 910 | Datum: | 0 commentaar

Een auto kopen is niet niks, al helemaal niet wanneer je een eerste auto gaat aanschaffen. Veel mensen hebben weinig tot geen verstand van auto’s en weten dan ook niet waar je op moet letten bij de aanschaf van een auto. Hierom is het altijd verstandig om iemand mee te nemen die verstand heeft van auto’s. Daar kan je ook zelf van leren, maar die persoon kijkt ook op een hele andere manier naar de auto. De verkoper zal je toch vertellen dat de auto in goede staat is en goed rijdt. Wanneer bijvoorbeeld de banden niet meer goed zijn kan het je een paar honderd euro kosten als je deze moet vervangen. In dit artikel gaan we dieper in op een aantal zaken waar je op kan letten bij de aanschaf van een auto. 

Onderhoud

Wanneer je een occasion koopt is de onderhoud van de auto erg belangrijk. Als de auto altijd goed onderhouden is, zal dit jou kosten besparen. Wanneer dit niet is gedaan kan het zijn dat er in een korte periode veel vervangen moet worden wat op kan lopen tot duizenden euro’s. Vraag dus altijd naar een onderhoudsboekje en check wat er recent vervangen is en wat er wellicht binnenkort vervangen moet worden. Bekijk ook wanneer de auto voor het laatst een beurt heeft gehad en tot wanneer de apk geldig is. Als dit binnen een korte periode gedaan moet worden kan je wellicht nog wat geld van de vraagprijs afpraten. 

Weet je al zeker welke auto je wil? Kijk dan op het internet wat de zwakke punten zijn van deze auto. Zo weet je waar je op moet letten of naar moet vragen als je de auto gaat bekijken. Een bepaald model van de Audi A1 heeft bijvoorbeeld als zwakke punt dat de distributieriem zwak is, deze moet op een gegeven moment worden vervangen door een distributieketting. Als dit al gedaan is, is dit fijn. Als dit nog niet is gedaan kan je rekenen op deze extra kosten.

Leeftijd en kilometers

De leeftijd van een auto en het aantal gereden kilometers is een belangrijke factor wat ook veel invloed heeft op de prijs. Echter wanneer je een old timer koopt zal deze vaak meer waard zijn dan een occasion auto. Maar dat is een heel ander verhaal. Een benzinemotor kan in totaal minder kilometers rijden dan een dieselauto. Dus houdt hier rekening meer met de aanschaf van een auto. Bij het nakijken van het aantal gereden kilometers kan je letten op NAP. Wanneer het aantal kilometers NAP is, weet je dat het aantal kilometers klopt. Het kan namelijk zijn dat deze is aangepast wat dus geen werkelijke indicatie geeft van de gereden kilometers. 

Kosten – autoverzekering, wegenbelasting en benzinekosten

De maandelijkse kosten voor een auto lopen erg uiteen. Dit is namelijk erg afhankelijk van de soort auto en het gebruik. De belangrijkste maandelijkse kosten zijn de autoverzekering, de wegenbelasting en de benzinekosten. De hoogte van deze kosten worden onder ander gebaseerd op de soort auto, jouw leeftijd en rijervaring, het gewicht van de auto en de soort brandstof die je gebruikt. Besparen op de autoverzekering? Maak gebruik van een autoverzekering simulatie. Zo weet je snel wat je kan verwachten qua kosten en welke auto binnen jouw kostenplaatje valt. 
Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo