Oldtimer auto's - Artikelpost

Oldtimer auto's

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 730 | Aantal woorden: 426 | Datum: | 0 commentaar

Auto’s voor iedereen die 30 is, is een auto zeker vanzelfsprekend. Maar helemaal nog niet zo heel lang geleden bestonden er nog geen auto’s en had al helemaal niet iedereen twee auto’s voor de deur staan. Er is een hoop veranderd, wegen zijn drukker en de auto’s zien er heel anders uit dan vroeger. Wel bestaan er nog steeds auto’s van lang geleden, deze worden ook wel oldtimers genoemd.

Wat is een oldtimer?

Een oldtimer is een auto die ouder dan 25 jaar is. Al zou je denken dat dat niet heel oud is, toch zie je groot verschil met auto’s van nu en die van 25 jaar geleden. Er zijn veel mensen met een passie voor oldtimers, zoals Rob Thielen. Verschillende aspecten zorgen ervoor dat men een oude auto zo mooi vindt. Uiteraard is het uiterlijk belangrijk, meestal zijn de auto’s groter dan die van nu, hebben ze geen stoelriemen en nog meer ruimte aan de binnenkant. Amerikaanse oldtimers hebben zelfs vaak een bank voorin, waar je met meerderen personen op kan zitten. Ook is het voor liefhebbers een passie zelf te sleutelen aan de auto. Elk onderdeeltje moet goed zitten en de alles moet geverfd en gepoetst zijn zodat de auto er weer als nieuw uitziet. En het allerbelangrijkste is natuurlijk, dat de auto ook nog kan rijden. Want rijden in een oldtimer is wel degelijk een heel andere ervaring dan rijden in een auto van nu. De motor klinkt anders, het stuur is groter om van stuurbekrachtiging nog maar niet te spreken. Er zijn zoveel technische innovaties gedaan op het gebied van auto’s  die men 30 jaar geleden niet voor mogelijk had gehouden. En dat maakt dat het een enorm verschil tussen een oldtimer auto en een auto van deze tijd.

 

Zelf benieuwd naar oldtimers, dan zou u eens een oldtimerdag moeten bezoeken. Hier kan men u meer vertellen over de auto’s, kunt u ze van dichtbij zien en mag u er wellicht een ritje in maken. Kijk ook eens op de facebook Rob Thielen.Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo